Hozzávalók:
20 dkg liszt,
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg cukor
20 dkg kókuszreszelék
2 kis doboz tejföl
2 tojás
5 dkg kakaó
tetejére porcukor vagy csokimáz
Elkészítés:
A tejfölt a tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral jól elkeverjük majd fokozatosan hozzáadjuk a kókuszt és a sütőporral összekevert lisztet. A tésztát kettévesszük, az egyik felébe belekeverjük a kakaót. A fehér tésztát beleöntjük a tepsibe, majd rá a kakaós tésztát. Megszórjuk a meggyel. 25 x 30 cm-es tepsiben sütjük kis lángon (tűpróba!). Porcukorral megszórjuk. Csokimázzal is be lehet vonni a tetejét. Finom, könnyű tészta.
Habos meggyes-mákos kocka
A meggy és a mák remek párosítás, olyan jól passzolnak egymáshoz, hogy szinte vétek a mák mellől elhagyni a meggyet. De miért is kellene elhagyni? Koronázzuk meg fehérje habbal, és máris kész a pompás desszert.