Hozzávalók:
1 kg libaaprólék
fél kiló leveszöldség (sárgarépa, fehér répa, vöröshagyma,
kelkáposzta, zeller, karalábé)
só
néhány szem egész bors
a tálaláshoz lúdgége tészta
Elkészítés:
A jól megmosott aprólékot hideg vízbe tesszük fel főni, két teáskanál sóval felforraljuk, majd egész kicsire vesszük alatta a lángot. A habot szűrővel eltávolítjuk a tetejéről. Úgy egy órányi főzés után bezöldségeljük, és további másfél-két órán át főzzük úgy, hogy éppen csak gyöngyözzön a leves. Ha a hús megpuhult, kanalanként merve a levest, leszűrjük. Érdemes a keletkezett, és esetleg túl sok zsírt leszedni a tetejéről.
Átfáztál? Íme 5 leves recept, mely garantáltan felmelegít!
Hazánkban szinte elképzelhetetlen az ebéd, esetleg a vacsora leves nélkül. A leves, mint az étkezés bevezetője, étvágykeltő és étvágyfokozó hatású. Ráadásul nagy hidegben percek alatt felmelegít bennünket.