- 30-40 deka friss eper
- barna cukor, vagy eritritol
- 8-9 darab zabfalatok keksz
- 5 deka teavaj
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl laktózmentes tej
- 2 szál citromverbéna (5-6 cm hajtás )
- 4 evőkanál mascarpone sajt
Elkészítés:
A zabfalat kekszeket apróra törtem, majd az 5 dekányi felolvasztott vajjal meglocsoltam, és alaposan átkevertem. Az epreket alaposan megmostam, kockákra vágtam, majd barna cukorral sűrűre főztem. A vaníliás pudingport a 4 dl tejben kevés cukorral jó sűrűre főztem, majd az apróra vágott citromverbénát hozzáadtam, alaposan elkevertem, majd a langyosra hűtött pudinghoz kanalanként hozzákevertem a mascarpone sajtot és krémesre kevertem.
Egy magasabb pohárban a következőképpen rétegeztem: az aljára került a zabmorzsa, erre jött egy réteg citromos-mascarponés krém, majd egy vastagabb réteg epervelő, amire újabb zabmorzsa került, végül egy adag citromos mascarponés krémmel zártam a tetejét. Félbevágott eperrel és egy citromverbéna levéllel díszítettem, majd kis időre hűtőbe tettem. Frissítő, kellemes pohárdesszert ami ízlés szerint bárhogy variálható.
Jó étvágyat kíván hozzá: Pemmer Lívia!
Barangoljunk a török reggelik között! Egy börek frissen sütve reggelire egy forró teával,… nem kell ennél jobb hétvégi reggeli! Hagymán párolt pirított darált marhahús, egy kevés sajt, roppanós tészta… Pammer Livi nagyon szereti!