Tűzálló tálban olvasztottam 20-30 dkg libazsírt (tudom, hogy egészségtelen, meg pfúj, meg koleszterin, de így nem szárad ki a hús sülés közben), ráöntöttem a serpenyőből a hagymákat, és belefektettem a combokat. 160-170 c-os sütőben alufólia alatt, kb. egy órát sütöm, majd leveszem a fóliát, és pirítom még egy kicsit, mondjuk úgy 20 percet. Nagyon sok függ a liba korától, ezért az óra letelte után megböktem egy hegyes késsel, és már akkor is puhának tűnt, de biztos ami biztos. Hagyom kihűlni a zsírban, és elteszem a kamrába hűvösre, és majd Márton-napján tálalom. Köretként rozmaringos krumplit tálalok házi cékla salátával.
Megörökítem egy üveg friss idei borral, mert tudjátok: "aki Márton-napján libát nem eszik, az jövőre éhezik, aki újbort nem iszik, az biza jövőre szomjazik"!!!!
Nekem a liba mindig sikerül, főként ha gyümölcsökkel együtt dolgozom össze! Ezt a pazar ínyencséget is a minap készítettem, és annyira finom lett, hogy eldöntöttem, a karácsonyi menü része lesz! Variálhatod például naranccsal, grapefuittal, szőlővel is, egy biztos, nem lehet benne csalódni! Úgy lehetsz király saját konyhádban, hogy észre sem veszed!