Hozzávalók a tésztához:
6 db tojás
6 ek cukor
6 csapott ek liszt
0.5 csomag sütőpor
Piskótatekercshez:
4 db tojás
4 ek cukor
4 csapott ek liszt
0.5 csomag sütőpor
4 ek lekvár
Krémhez:
2.5 dl tejföl
25 dkg mascarpone
2.5 dl habtejszín
10 dkg cukor
30 dkg meggy
15 g zselatin
1 dl víz
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
5 dkg meggy
közepes db mandarin
4 közepes db kivi
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét keményre felverjük, hozzáadunk 6 ek. kristálycukrot, és tovább keverjük. Belekeverjük a tojássárgáját is. 6 ek. liszthez teszünk 1 mk. sütőport, beleszitáljuk a tojásos masszába. Fakanállal óvatosan elkeverjük, majd vajjal kikent, liszttel meghintett tortaformába tesszük, és tűpróbáig sütjük.
Miután megsült, kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk. Kettévágjuk. Az alsó részt visszatesszük a tortaformába, szeletelt piskótatekerccsel körberakjuk.
A krémet beleöntjük (6 evőkanállal félreteszünk a tetejére). Befedjük a piskóta másik felével, és lekenjük krémmel.
Piskótatekercs:
4 db tojást kettéválasztunk. A tojásfehérjét keményre felverjük, hozzáadunk 4 ek. kristálycukrot, és tovább keverjük.
Belekeverjük a tojássárgáját is. 4 ek. liszthez teszünk 1 mk. sütőport, beleszitáljuk a tojásos masszába. Fakanállal óvatosan elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük, és tűpróbáig sütjük.
Miután megsült, kiborítjuk a tepsiből, levesszük róla a sütőpapírt, és feltekerjük. Miután kihűlt, megkenjük bármilyen ízű lekvárral, és felszeleteljük.
Krémhez:
A mascarponét tejföllel, cukorral és az összeturmixolt meggyel összekeverjük. A habtejszínből kemény habot verünk a habfixálóval együtt. A vizet a zselatinnal folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd óvatosan, vékony sugárban a tejfölös krémhez csurgatjuk, majd hozzáforgatjuk a habtejszínt
.
Tetejére:
A mandarint és a kivit megpucoljuk, cikkekre szeleteljük. A torta tetejét körben kirakjuk félbevágott, szeletelt kivivel.
Közepére teszünk egy-egy szem meggyet. Körberakjuk szeletelt mandarinnal.