Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 60 dkg újkrumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 doboz kukoricakonzerv
- 2 db kápia paprika
- 2 db babérlevél
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 p. tejföl (150g)
- 1 ek liszt
- fűszerpaprika
- majoránna
- só
Elkészítés:
A csirkemellet 2x2 centis kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk és üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a csirkehúst, és néhány percig együtt pirítjuk. Ezután megsózzuk, meghintjük egy kis fűszerpaprikával, elkavarjuk, babérlevéllel, majoránnával és a fahéjjal ízesítve, valamint vízzel felöntve 25-30 percig főzzük. Közben a megtisztítjuk a újkrumplit, és a csirkemellhez hasonlatosan feldaraboljuk; a kápia paprikákat is felkockázzuk, majd a kukoricakonzervekkel együtt a csirkéhez adjuk; készre, puhára főzzük. Tálaláskor tejfölt kínálhatunk hozzá, illetve chilivel is ízesíthetjük, bár azért, mert mexikóinak mondjuk, nem kötelező, hogy csípős legyen. Legalább is Steffel Csaba szerint.