Hozzávalók:
60 dkg burgonya
1 vöröshagyma
10 dkg bacon
1 szál fehérrépa
1 szál sárgarépa
1 kis darab póréhagyma
5 dkg zellergumó
1 liter húsleves
1 nagy csomag petrezselyemzöld
2 szál lestyán
fejenként egy darab virsli
só
bors
olaj
Elkészítés:
Az olajon pirítsuk meg az apróra vágott bacont, majd mikor szép aranybarna, szűrőkanállal szedjük papírtörlővel bélelt tányérra a szalonnakockákat. A visszamaradt zsiradékon pároljuk üvegesre az apróra vágott vöröshagymát, de vigyázzunk, ne barnuljon meg. A zöldségeket vágjuk 1x1 cm-es kockákra, és az összeset adjuk a vöröshagymához. Öntsük fel a húslevessel, a fakanállal kaparjuk fel a lábas aljára esetlegesen lerakódott szalonnadarabkákat. Ha szükségét érezzük, sózzuk meg a levest. Kb. 20 percig főzzük fedő alatt. Amikor a zöldségek puhák, a leves felét pürésítsük, majd öntsük vissza a darabosan maradt másik feléhez. Adjuk hozzá a karikákra vágott virslit, forrósítsuk át, ízesítsük frissen őrölt borssal a levest és tálaljuk.