Életforma.hu

GASZTRO

Padlizsános lasagne nem csak vegáknak

Az olasz konyha igazán nagy népszerűségnek örvend, nem véletlenül. Rendkívül ízes és változatos, és a húst kerülőknek is számos fogást kínál. A lasagne igazán ismert változata hússal készül, bár a zöldséges variációk sem ritkák. Ez viszont egy szinte húsélményt kínáló verziója, érdemes kipróbálni!

Kép: Chefkoch.de

Hozzávalók

80 deka paradicsom

1 padlizsán

20 deka tofu

1 csomag lasagne tészta

1 nagy fej hagyma,

2 gerezd fokhagyma

2 deci vörösbor

25 deka reszelt sajt

(trappista vagy ementáli)

1 evőkanálnyi reszelt

parmezán

10 szem magozott fekete olívabogyó

1 kisebb sárgarépa

4 szem borókabogyó

babérlevél, oregánó, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring

só bors, cukor

Elkészítése

A padlizsánt legfeljebb fél centi vastag szeletekre vágjuk, a hagymát felkockázzuk, a fokhagymát felszeleteljük, a sárgarépát pedig apróra vágjuk. A padlizsánszeleteket kevés, legfeljebb két evőkanálnyi olajban aranybarnára pirítjuk, majd szalvétára kivéve hagyjuk lecsöpögni. A tofut evőkanállal összetörjük, majd a borókabogyókkal és egy babérlevéllel együtt serpenyőben finoman pirítjuk, amíg egy picit megkeményedik, és ropogós nem lesz. Ezután hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát és a répát. Addig pirítjuk - ügyelve a fokhagymára, hogy oda ne égjen –, amíg a hagyma üveges nem lesz.

A paradicsomot apró kockákra vágjuk (vagy botmixerrel pürésítjük), hozzáöntjük a tofuhoz, és beletesszük a fűszereket - bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, oregánó -is, sóval és egy kevés cukorral ízesítjük. Beletörhetünk egy zöldségleves-kockát is, de figyeljünk arra, nehogy túl sós legyen! Az olívabogyókat félbevágva a reszelt parmezánnal együtt adjuk a tofuhoz, öntsünk az egészhez egy kis pohár vörösbort, és hagyjuk egyszer felforrni, ügyelve arra, hogy a sűrű keverék le ne égjen.

Kivajazott tál aljába kanalazzunk a szószból, tegyünk rá padlizsánszeleteket, majd ezeket fedjük be a tésztalapokkal. Így rétegezzük, amíg a szósz kitart. Fontos, hogy a tetejére tésztalap kerüljön, amit ellep a szósz. Mikor kész vagyunk ezzel, szórjuk rá az összes reszelt sajtot és 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben alufóliával letakarva süssük körülbelül 20 percig, majd vegyük le a fóliát, és hagyjuk, hogy a sajt szép aranyszínűre piruljon.

Életforma-tippek

● Ehhez a recepthez nagyon sok mindent tudnánk ajánlani az Életforma Shopól, a shop újdonságai között nagyon sok praktikus eszköz található.

Mi most az olasz receptek elkészítéséhez nélkülözhetetlen sajtreszelőt és mellé egy hagyma- és zöldségaprítót ajánlunk. Az inox sajtreszelő ára 4 490 forint, a zöldségaprító 3 390 forintba kerül.

További Életforma-receptek itt!

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!

Áruházválasztóval!


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.