Hozzávalók
6 deci frissen készített paradicsomlé
20 deka szárzeller
1 szál póréhagyma
2 szál friss bazsalikom
3 deci húsleves (leveskockából is lehet)
1 kiskanál liszt
3 deka vaj
3 evőkanál sós pirított pisztácia a díszítéshez
ízlés szerint cukor, só és őrölt bors
Elkészítése
A pórét és a szárzellert tisztítás után felkarikázzuk, a bazsalikomot finomra vágjuk. A vajon megpirítjuk a lisztet, majd rátesszük a pórét és a zellert, kissé megfuttatjuk, ráöntjük a húslevest és a paradicsomlét. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, hozzáadjuk a bazsalikomot, majd jól összefőzzük. Leszűrjük, és hűtőbe tesszük.
Tálaláskor díszítsük apróra vágott zellerlevéllel és durvára vágott pisztáciával. Vajas pirítóst adhatunk mellé.
További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!