- 30 dkg bulgur
- 30 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 1 db csípős paprika (ízlés szerint)
- 1 csapott ek. őrölt római kömény
- 1 tk. kurkuma
- 1 db babrélevél
- lestyán
- só
- olívaolaj
Elkészítés:
A gombát feldaraboljuk, cikkekre vágjuk. A vöröshagmát nagyobb darabokra, akár cikkekre szeleteljük. Egy kevés olívaolajon megpirítjuk a gombát, amikor kezd szép színt kapni hozzáadjuk a hagymát, majd 1-2 perc múlva a bulgurt. Megsózzuk, római köménnyel, és babérlevéllel, lestyánnal, kurkumával valamint ízlésünknek megfelelően csípős paprikával vagy őrleménnyel ízesítjük és duplája mennyiségű vízzel felöntve, kis lángon, addig főzzük amíg minimálisra elfő a leve, aztán a tűzről levéve, fedő alatt, saját gőzében készre pároljuk, mintha rizst készítenénk. Tálaláskor fokhagymás-joghurttal meglocsoljuk.
Szeretem a halat, de a ponttyal úgy vagyok, hogy (ez biztos az én hibám) mindig enyhén „iszapos” ízt érzek, de emiatt még lehet szeretni a pontyot is, csak ügyesen be kell fűszerezni vagy pácolni. Illetve egy finom, nem szokványos körettel is fel lehet dobni. Steffel Csaba pont így tett…