Hozzávalók
● 8 nagyobb paradicsom
● 2 zsemle
● 15 deka tehéntúró
● 3 tojás
● 8 deka reszelt sajt
● 5 deka vaj
● kevés tej
● 1 csokor kapor
● őrölt bors, só
Elkészítés
A paradicsomok tetejét levágjuk, a belsejüket kikaparjuk, és mindegyikbe szórunk egy csipet borsot, sót. A tejben áztatott zsemléket kinyomkodjuk, és áttörjük a túróval együtt. Hozzákeverjük a tojásokat, és apróra vágott kaporral, sóval ízesítjük. Megtöltjük a paradicsomokat a túrótöltelékkel, a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, és kivajazott tűzálló tálba egymás mellé rakjuk. Kevés vajat csipkedünk rá, és forró sütőben megsütjük.
Ehhez a mostani recepthez a vágódeszkát biztosan tudod használni, a többi eszköz közül pedig akár többet is tudsz választani a tálaláshoz. És ugyan a töltött paradicsomhoz sok köze nincs, de egy fa mézcsorgató mindig olyan aranyos…
A szett ára 2.290 forint.
Ha szereted a konyhai összeállításokat, az Életforma Shopban sokféle szettet találhatsz, a különböző edényektől a boroskészleteken át az ételtároló dobozokig.
● További Életforma-receptek itt!