Hozzávalók 4 főre:
50 dkg szeder
3 dl habtejszín
6-8 dl almalé
egy kevés porcukor
ízlés szerint őrölt fahéj, szerecsendió, citromhéj
menta a tálaláshoz
Elkészítés:
A szedret az almalével és néhány levél mentával összeturmixoljuk, majd átszűrjük egy sűrű szűrőn, mert a magok ebben az ételben nem kívánatosak. Az átszűrt léhez hozzáadjuk a tejszínt, a fűszereket, alaposan lehűtjük, friss szedret adhatunk hozzá "betétként", de a mentát se hagyjuk el belőle!
Túrós csusza Éva módra
Klasszikus magyar recept, külföldön bajos is elkészíteni, mert a legtöbb környező országban nem készítik azt a fajta túrót, amit mi, magyarok. Legjobb, ha nem a kifőtt tésztára tesszük a hideg túrót és tejfölt.