Hozzávalók
● 80 deka marhalábszár
● 10 deka csemegeszalonna
● 4 fej vöröshagyma
● fokhagyma
● babérlevél, borókabogyó, kakukkfű, szegfűbors
● pár gerezd narancs
●fűszerpaprika ízlés szerint
● egy pohár vörösbor
● só, bors,
A dödölléhez:
● fél kiló krumpli
● egy tojás
● 15-20 deka liszt
● petrezselyem zöldje
● só, bors
Elkészítése
A húst 2 centis kockákra, a szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk. Egy lábosban megpirítjuk a szalonnát, beletesszük a vöröshagymát, majd amikor megüvegesedett, ráborítjuk a húst, ízesítjük a fűszerekkel ((só, bors, babér, boróka, kakukkfű, szegfűbors, fokhagyma) és a narancsdarabokkal. Gyakran ránézve főzzük, amikor a levét elforrja, kevés vízzel utántöltjük. Amikor már majdnem puha, félrethúzzuk, megvárjuk, amíg a zsírja feljön, egyenletesen megszórjuk a fűszerpaprikával, majd a lábos visszatesszük a tűzre. Lassan felforraljuk, a végén felöntjük a vörösborral, és kiforraljuk.
A burgonyát megfőzzük, összegyúrjuk a tojással, liszttel, petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. Ezután tíz centi átmérőjű korongokat formázunk, és egy serpenyőben kevés zsíron aranysárgára sütjük mindkét oldalát.
● A dödölle egyik oldalába, amikor sütjük, hagymakarikát is tehetünk. Könnyebb nem lesz tőle, de nagyon finom!
Az Életforma Shopban persze még számos más akciós termék is kapható, ami így, az ünnepek közeledtével igencsak jól jöhet. És az újdonságok között is érdemes körülnézni!
● További Életforma-receptek itt!