Hegyvári Zoltán cikkei

Erdei gombás vadnyúl comb
A vadnyúl igazi csemege, nem jutunk hozzá túl gyakran. Remek ételt lehet belőle készíteni, főleg erdei gombák társaságában. De ha esetleg nem kedveled a vadhúst, nyugodtan készítsd házinyúlból, esetleg marhából.

Pikáns thai leves garnélával
Egyre nagyobb a rajongótábora itthon is a thai konyhának, hála istennek a thai éttermek száma is szaporodik. De ha otthon akarnánk magunknak valami finom thai ízvilágú ételt főzni, annak sincs akadálya.

Szendvics rozé kacsamellből
Ha kacsamellet sütünk, és marad belőle egy kevés, ne hezitáljunk, készítsünk belőle szendvicset, isteni darabot dobhatunk össze belőle.

Brokkoli-sárgarépa leves
Úgy terveztem, hogy nemcsak a brokkoli, hanem a friss sárgarépa is domináns lesz a levesben, ami kicsit legyen krémes is, meg nem is. Elképzelésem egyik fontos alkotóeleme a póréhagyma lett, ami megadta az üde tavasz ízt, a másik fontos ízesítő pedig a citrom lett.

Rozé kacsamell készítése
A kacsamell nemes hús, nem is a legolcsóbbak közül való, érdemes hát pontosan tudnunk, hogyan készítsünk belőle puha, szaftos ételt, és ne kemény, száraz cipőtalpat.

Szalvétagombóc
A szaftos ételekhez olyan köretre van szükség, amellyel felitathatjuk szaftjukat, és az isteni mártások nem maradnak a tányéron. Erre sok minden alkalmas, de talán kevésbé ismert a szalvétagombóc, mint a többi hasonló köret. Zoltán megmutatja, hogyan készítsük a szalvétagombócot.

Vörösboros vaddisznóragu
Ritka csemege az átlagember asztalán a vaddisznó, inkább csak étteremben rendelünk, ha szerepel az étlapon, és persze ha szeretjük a vadhúst. De sose lehet tudni, mit hoz az élet, érdemes elsajátítani a ragu elkészítésének módját.

Saslik
Négy perc alatt megnézhetitek, hogyan készíti Zoltán a saslikot, a leírás alapján pedig saját magatok is elkészíthetitek azt. Csirkéből, sertésből, pulykából is remek.

Kókuszos, banános és chilis csirkemell csíkok chapatival
Az indiai konyha ízvilágát sokan szeretik, még akkor is, ha az európai ember számára vannak benne "érdekes" kombinációk. Ilyen ez a kókuszos, banános csirke is, ami mindenképpen érdemes a kipróbálásra.

Csülkös babgulyás bográcsban
Van az úgy, hogy a klasszikus blogbejegyzés helyett többet ad egy videó, úgyhogy a hosszas leírás helyett íme az elkészítés rövid menete, ahogy Zoltán készíti a babgulyást.
Lyoni sertésszelet
Egy szép szelet sertéscomb, rajta aranybarnára sült hagymakarikák, ez a lyoni sertésszelet, mely kombináció klasszikusnak mondható, és egyáltalán nem bonyolult az elkészítése.
Tócsni sült hagymakarikákkal és fokhagymás tejföllel
Egy olyan köret elkészítését mutatom most be, amely rengeteg néven fut az országban, nálunk elsősorban macok és tócsni néven ismert. Könnyű elkészíteni, tartalmas és igen változatos ételkiegészítő, de néha nagyon jó vendégváró falatkának, olyan mártogatós jellegű fogások kiegészítője lehet.
Bengáli lencse dhal, citromfüves húsgolyókkal és chapatival
Az az igazság, hogy vágytam a serpenyőben piruló római kömény és fűszerek illatára, arra hogy egy kicsit az indiai íz- és illatvilág a konyhánkba költözzön - így nekiálltam készíteni egy tartalmas dhalt, de mivel nem vagyok vega, így valami húsfélét is mellé kellett gyártanom. Hát a ház teli lett illatokkal, a végeredmény pedig szép és finom, na meg kellően fűszeres lett.
Brassói aprópecsenye Húsimádótól
Négy és fél percben megnézhetitek, hogyan készül az igazi, ízletes brassói aprópecsenye Húsimádó konyhájában.
Gombamártással töltött grillezett csirkemell
A grillezésben az a legjobb, hogy nincsenek pontos mértékegységek, szigorúan követendő hozzávalók, inkább csak ötletek, elképzelések vannak - na meg egy jó pohár bor, hogy legyen mit kortyolgatni, míg sül a grillen az ebéd.
Citromos szűzérme tallérok
Népszerű és könnyen elkészíthető alapanyag a sertésszűz, aminek most egy különleges változatát hozom. A pikáns citromos íz, maga a mártás és a szalmaburgonya olyan elegyet képez, ami népszerűbbé tehet téged a családtagjaid körében.
Sült kacsamájas grill burger kéksajt mártással
Szuper dolog az otthoni grillezés, talán az egyik legjobb tavaszi, nyári kikapcsolódás barátokkal vagy a családdal a sütögetés. Zoltán mesterfokon űzi a grillezést.
Babos quesadilla
A tortilla lapokban az a jó, hogy nagyon sokféle töltelékkel adhatjuk asztalra őket. No persze csak akkor, ha tartunk othon tortillát. Zoltán receptje eléggé meggyőző érv amellett, hogy legyen kéznél mindig egy csomag belőle.
Rizotto a tenger gyümölcseivel
Ha van fél órád és éhes is vagy, akkor tökéletes megoldás lehet egy rizottó elkészítése. Nem kell nagy előkészület, de a serpenyő mellett azért ott kell majd állni - ez tény.
Csirkepaprikás kapros, juhtúrós palacsintával
A napokban az ebédünket az egri HBH Bajor Sörházban fogyasztottuk el, ahol az egyik menü gyakorlatilag ez volt. Nekem annyira bejött a két ízvilágnak a párosítása, hogy a magam módján elkészítettem ezt a fogást. Nemcsak akkor, most is nagyon bejött, úgyhogy ajánlom másoknak is. Kösz srácok, jó volt az ötlet.
Knédli
Egyes feljegyzések szerint knédlit a 19. századból kezdve szolgálnak fel cseh sörözőkben. Egyszerű kelt tészta, melynek elkészítése semmilyen képzettséget nem igényel, amelyet aztán gőzben főznek készre. Remekül illik mindenféle szaftos, mártásos hús mellé.
Rácponty
Szaftos, zöldséges és tejfölös. Igazi kiadós, magyaros halétel. Alapja a ponty, amihez - hazai hal lévén - könnyű hozzájutni.
Gombás zöldségleves húsgombócokkal
A zöldségleves mindig más lesz, akárhányszor készítjük el, pusztán azért, mert nem mindig találjuk meg otthon ugyanazokat a zöldségeket. Egy egyszerű gombaleves is lehet frenetikus, elég bele néhány húsgombóc.
Süss cipót a krémlevesedhez!
Remek ötlet a krémleveseket cipóban tálalni, mert nemcsak látványos, hanem hasznos is a cipó, annyit fogyasztunk el belőle a levesünk mellé, amennyi jól esik. Lássunk hát hozzá az otthoni elkészítésnek!
Burgonya-krémleves sült baconnel
Az egyik legnépszerűbb és legkönnyebben hozzáférhető zöldség, ami szinte minden kamrában ott van, és amiből - többek között - nagyon szuper és krémes levest lehet készíteni.
Spenótos gnocchi koktélrákokkal
A gnocchitól nem kell megijedni, ő a magyar gombócok olasz tesója, pont ugyanúgy készül, mint ahogy a gyümölccsel töltött gombócot készítik a magyar konyhákban.
Tavaszváró penne sajtmártással
Hogy miért tavaszváró? Hát azért, mert teli van tavaszi zöldségekkel ( zöldpaprika, zöldborsó és spárga ), amelyek bár fagyasztva voltak a hűtőnkben - de mégis elhozták a konyhánkba a várva-várt ízeket.
Juhtúróval töltött gomba grillen
Lassan érkezik a grill szezon, megmutatjuk, hogy a sokféle hús mellé milyen remek köretet lehet készíteni - szintén a grillrácson.
Réteges panna cotta
A panna cotta olasz tejpuding, amit elkészítése után le szoktak önteni mindenféle széppel és jóval, de én mást terveztem.Valamikor tévézéseink során láttam egy séfet, aki borospohárban készített egy desszertet - és mindezt úgy tette, hogy magát a poharakat megdöntötte - ezáltal egy érdekes formavilág jelent meg a poharakban. Tehát átvettem ezt a frappáns ötletet, és átültettem a mi panna cottánkra.
Csirke kofta curry
Ízletes húsgombóc csirkehúsból, fűszeres, tartalmas szósz, amiben az előfőzött csirkegombócok landolnak. Igencsak izgalmas recept, egy lépésről lépésre videóban!
Bazsalikomos húsgombócok gombamártással, pennével
Az a fogalom, hogy túl sok húsgombóc recept, nem létezik. Annyiféle formában lehet elkészíteni a darált húsból készült ételeket, hogy akár minden hétre választhatunk másik stílusút. Zoltán receptjében most a gombáé lett a főszerep.
Bakonyi csirkeragu leves
Imádjuk a bakonyit, imádjuk a csirkét és imádjuk a leveseket. Milyen lehet, ha ezt a három összetevőt egy ételben hozzuk össze? Hát megmondom: iszonyú finom, igazi téli, lélekmelegítő étel. Ha felkeltette az érdeklődésed, akkor próbáld ki.
Szűzérme Serrano sonkával, gombával töltve
A szűzpecsenye olyan finom alapanyag, hogy érdemes vele a lehető legjobban bánni. A jó bánásmód esetünkben azt jelenti, hogy csodás Serrano sonkával, gombával és aszalt paradicsommal töltjük meg a húst.
Zellerkrémleves zellerchipsszel
A zeller nagyon egészséges zöldség, nagy kár, hogy kevesen szeretik. Bár aki szereti, az rajong fűszeres, karakteres ízéért. Próbálkozzunk először egy krémlevessel a zellerhez vezető úton.
Fűszeres indiai húsgolyók
Aki kedveli az indiai ízeket, a csípős, gazdagon fűszerezett ételeket, az imádni fogja ezt a bársonyos, telt szószban fürdő húsgolyós ételt.
Brokkolis, sárgarépás leves
Úgy érzem, hogy a brokkoli egy kicsit méltánytalanul háttérbe szorult zöldségfélénk, ami talán a régi menzai beidegződéseknek köszönhető. Mi nagyon szeretjük, úgyhogy amikor a zöldségesnél a kezembe került, már tudtam is, hogy mi lesz belőle.
Tex-mex töltelékkel sült kápia paprikák
Volt egy íz-elképzelésem, egy olyan villásreggeli képem, ami eltér a sima hétköznapiaktól. Lehet, hogy meghökkentő, de higgyétek el, fantasztikus lett a végeredmény. Egy kísérlet, ami bejött a kis családomnak - és nekem is.
Spenótos, sonkás, gombás pizza
Ha szeretsz pizzát rendelni, akkor annál csak az a jobb, ha Te csinálod az egészet. Friss, kreatív és nagyon finom fogás, amit tök jó a családdal összehozni.