Kenyér cikkek

Sütöttél már kenyeret?
Érdemes. Az az érzés, mikor felszeled a magad dagasztotta kenyérkét csodás. Ráadásul garantáltan adalékanyagmentes élelmiszert kapsz és sokáig el is áll a házilag sütött kenyér. Arról nem is beszélve, mennyivel finomabb, mint a bolti. Itt a hideg, jól esik begyújtani a sütőt!

Süssünk kenyeret hagyományosan és géppel
Fontos, hogy minden hozzávaló langyos legyen. Ügyelni kell arra is, hogy dagasztás, kelesztés és gyúrás közben ne kapjon huzatot a tészta. A tészta inkább keményebb legyen, mint lágyabb, legfeljebb hosszabb ideig kel meg. Sokféle ízesítővel, különböző lisztekből készülhet a kenyér.

Az élet kenyeréről
"Ez a mennyből alászállott kenyér nem olyan, mint az, amelyet atyáitok ettek és meghaltak. Aki ezt a kenyeret eszi, az örökké él."

Különleges kenyér receptek
A frissen sült kenyér, péksütemény illatát ma már szerencsére nem csak pékségek előtt elhaladva szívhatjuk magunkba. Akár a reneszánszát élő épített kemence vagy kandalló, akár kenyérsütő gép segítségével ismét belengheti az otthont ez az illat, ugyanúgy, mint nagyanyáink, dédanyáink korában.

Sülve-főve- Családi gabona-nap
Szívesen sütne dísztésztát? Kipróbálná milyen a molnárlegény élete? Ha szeretne különleges étkeket kóstolni, szalmakalapot készíteni, vagy bepillantani a liliputi malom birodalomba, itt a helye!

„Kovász a szíve és a lelke a kenyérnek”
Minél messzebb nyúlunk vissza a gyökereinkhez, annál egészségesebb nyersanyagokat találunk, annál jobb ízű, illatú, annál kevésbé morzsálódó kenyerekre, annál érdekesebb süteményekre bukkanunk.

Süssünk otthon -Keleti kenyeret!
Szükségünk lesz a kenyérsütő gépre is a dagasztáshoz, de kétkezünk munkájára is. Igazi ínyenceknek való kenyér a Keleti kenyér, akár reggelihez, akár vacsorához kitűnő.

A mindennapi kenyerünket - add meg nekünk...
Dédanyám még a kemencében sütötte, apám mielőtt megszegte keresztet vetett rá, anyám pedig soha egyetlen morzsáját se engedte kidobni. "Ez Isten teste" - kapta ki a kezemből, amikor a maradékkal elindultam a hulladékgyűjtő felé.

Miért fontos a teljes kiőrlésű gabona fogyasztása?
Az egészséges étkezés a modern lét hovatovább elengedhetetlen kelléke. Stresszel teli világunkban felértékelődnek a teljes kiőrlésű gabonából készült termékek, mivel a hántolatlan magok csökkentik néhány krónikus betegség kialakulásának esélyét, rendszeres fogyasztásukkal pedig a szinte egész nap ülőmunkát végzők körében is mérséklődik az elhízás veszélye.

Milyen kenyeret veszünk?
A kenyér mindennapi étkünk, mégis kevéssé figyelünk oda, hogy milyet vásárolunk. A Tudatos Vásárlók Egyesülete három ismert pékség kínálatát vizsgálta meg a termékek összetételének élettani hatása alapján, de értékelték a bolti kiszolgálást és információnyújtást is.
Hogyan kell otthon kenyeret sütni?
Rég az a rémálmom, hogy egyszer csak rákényszerülök másképp túlélő lenni, egy vészhelyzetben... És én nem tudok kenyeret sütni, és még sorolhatnám, de azokat talán megoldanám, hiszen kreatívan is tudok főzni. De, gázsütővel, ha lesz, vagy bármivel....nos találtam erre is receptet az Új Szó portálon.