Aszalt paradicsomos ciabatta
Szintén egyik konyhai kísérletem eredménye, ami olyan jól sikerült, hogy örökre bevonult a családi repertoárba. Leggyakrabban hétvégén készítem, hogy másnap legyen mit csomagolni a család munkába induló férfi tagjainak. A kenyérsütő gép pedig szinte minden munkát elvégez helyettem.
Hozzávalók:
25 dkg búzaliszt
10 dkg tönköly búzaliszt
50 ml olívaolaj
2,5 dl langyos víz
7 gr szárított élesztő
1,5 teáskanál só
10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
5 dkg fekete olívabogyó
Elkészítés:
A hozzávalókat a paradicsom és az olajbogyó kivételével a kenyérsütő üstjébe tettem, másfél óra alatt a gép megdagasztotta és megkelesztette. Az utolsó keveréskor hozzáadtam a lecsöpögtetett, apróra vágott paradicsomot és szintén összevagdalt olívabogyót. Természetesen annak sincs semmi akadálya, hogy gép híján a hozzávalókból kézzel készítsünk tésztát. Nagyjából négyszögletes darabokat vágtam a megkelt tésztából, szám szerint hetet, amiket a sütőpapírral bélelt sütőlapon hagytam még 20 percig kelni. 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöttem.
Hozzászólás zárolva.