Facebook hozzászólás
755

Baconbe tekert szűzérme

Szűzérmét nem minden nap készít az ember, mert nem ez a legolcsóbb húsfajta, és ha nagyobb mennyiséget kell főznünk, szűzpecsenyéből igencsak drágán jönnénk ki. De ha tehetjük, használjuk bátran, mert igen nemes húsféleség. Ne klopfoljuk, ne süssük túl!

Baconbe tekert szűzérme, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók 3 főre:
1 db kb. 50 dkg-os szűzérme
1 csomag bacon
olaj

bors

Elkészítés:
A szűzérmét lehártyázzuk, megmossuk, majd szárazra töröljük. Nagyjából 6 cm-es korongokat vágunk belőle, ujjainkkal kicsit meglapogatjuk, de semmi esetre sem klopfoljuk. Hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni. Minden szeletet egy-egy hajszálvékony szalonna csíkba tekerünk, a végeket érdemes fogpiszkálóval megtűzni. Só, bors mehet a húsok mindkét oldalára. Egy evőkanál olajat forrósítunk egy serpenyőben, belehelyezzük a húsokat, mindkét oldalát kb. 4 percig sütjük, végül 2-3 perc alatt a szalonnát is ropogósra pirítjuk rajta. Ehhez használjunk húsfogó csipeszt, semmiképp ne villával döfködjük a húst. Ha mindegyik szép piros, tegyük félre egy tálba, hagyjuk pihenni 4-5 percig, hogy a hús nedvei egyenletesen eloszolhassanak a húsban.

Pikáns paprikakrémes tagliatelle szűzérmével
A szűzérme nemes alapanyag, nem is olcsó, érdemes vele úgy bánni, hogy valami kényeztetően finom étel jöjjön létre belőle. Gayer Taubert Szilvia receptjénél ez teljesülni látszik.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!