Baconbe tekert szűzérme
Szűzérmét nem minden nap készít az ember, mert nem ez a legolcsóbb húsfajta, és ha nagyobb mennyiséget kell főznünk, szűzpecsenyéből igencsak drágán jönnénk ki. De ha tehetjük, használjuk bátran, mert igen nemes húsféleség. Ne klopfoljuk, ne süssük túl!
Hozzávalók 3 főre:
1 db kb. 50 dkg-os szűzérme
1 csomag bacon
olaj
só
bors
Elkészítés:
A szűzérmét lehártyázzuk, megmossuk, majd szárazra töröljük. Nagyjából 6 cm-es korongokat vágunk belőle, ujjainkkal kicsit meglapogatjuk, de semmi esetre sem klopfoljuk. Hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni. Minden szeletet egy-egy hajszálvékony szalonna csíkba tekerünk, a végeket érdemes fogpiszkálóval megtűzni. Só, bors mehet a húsok mindkét oldalára. Egy evőkanál olajat forrósítunk egy serpenyőben, belehelyezzük a húsokat, mindkét oldalát kb. 4 percig sütjük, végül 2-3 perc alatt a szalonnát is ropogósra pirítjuk rajta. Ehhez használjunk húsfogó csipeszt, semmiképp ne villával döfködjük a húst. Ha mindegyik szép piros, tegyük félre egy tálba, hagyjuk pihenni 4-5 percig, hogy a hús nedvei egyenletesen eloszolhassanak a húsban.
Hozzászólás zárolva.