KÁRTYAPARTIHOZ
Bajor(os) krém (camembertes) kőrözött
Nagyon régen kóstoltam a bajor(os) krémet, még Németországban. A kóstolásnál elmesélték az apróbb, ám fontos részleteket. Csak érett sajtból készítik, és legalább 3 féléből. Sózott házi vajat használnak, frissen zúzott színes borsot és fehér hagymát, amit lereszelnek. Hideg helyen legalább egy éjszakát érlelik. Max konyhájában ezt újragondolta, és ez lett belőle! Bomba jó!
Hozzávalók:
- 40-50 dkg érett camembert sajt
- 20 dkg natúr krémsajt
- 2-3 ek tejföl
- 2 kis fej fehér hagyma
- durvára tört színes bors, só
Elkészítés:
A hagymát lereszelem, a sajtokat felkockázom, és egy keverőtálban villával összetöröm. Hozzáadom a hagymát, a sót és egy kis borsot. Hozzáteszem a krémsajtot, jól kikeverem, és tejföllel lazítom. Kóstolom, és szükség szerint ízesítem. Fedeles edényben, hűtőben 1-2 napot érlelem.
Kenhetjük szendvicskrémnek, mártogathatunk bele grissínit, de nagyon finom csíkokra vágott pita tésztával is.
Jó étvágyat kíván hozzá: Max
Brokkolis-krémsajtos-sonkás tészta Max konyhájából
Már megszokhattuk, hogy Max imád a brokkolival dolgozni. Ez most egy igazán hangulatos recept, és még annak is ízleni fog, aki nem annyira kedveli ezt a zöldséget. Nosza, töltsünk egy pohár sört vagy rozét, és indulhat a munka!
Hozzászólás zárolva.