Facebook hozzászólás
196

Bruschetta-trió mozzarellás ruccolasalátával

Miért ezt ajánljuk? Mert a nyár segít abban, hogy sok-sok zöldséget együnk, egy kis szelet pirítóson is rengeteg elfér belőle (az a kis szalonna pedig ennyi egészséges dolog mellett nem számít…).

A padlizsán fantasztikus jó tulajdonságairól már a májusi számunkban is írtunk: jelentős a C-, B1- és B2-vitamin-ttartalma, sokféle ásványi anyag, némi fehérje meg szénhidrát van benne, vérképző, vízhajtó, bélgyulladást gátló, emésztést fokozó és koleszterincsökkentő hatása is van. Az immunerősítő paradicsomban – jó tulajdonságairól márciusban is írtunk – szintén sok a C-vitamin, s a csonterősítő kalcium mellett likopint is tartalmaz, amely a karotin egy változata, erős antioxidáns, és kiemelten fontos a szerepe a szem működésében, s még az UV-sugárzás ellen is hatékonyan véd.

Az uborka és a tök keresztezéséből született, kálium-, foszfor- és magnéziumforrásként kiváló cukkínit a padlizsánéhoz hasonlóan alacsony kalóriatartalma is kívánatossá teszi, de s bár íze semlegesebb, magas C-vitamin-tartalma és antioxidáns tulajdonsága a trió méltó tagjává emeli. A lágy aromájú alkotók mellé jól illik a rendkívül karakteres ízű rukkola, amely összetevőit tekintve nem marad le tőlük: számottevő benne az A-, C- és K-vitamin, ezenkívül kalciumot és vasat is tartalmaz. A kenyérre és a salátára is jócskán kerülő olíva pedig abban segít, hogy mindezt a szervezetünk hasznosítani is tudja.

Bruschetta-trió mozzarellás ruccolasalátával

Hozzávalók:
4 darab mozzarella sajt, 20 deka ruccola, 4 szelet bacon, fél deci extra szűz olívaolaj, tengeri só, frissen tört bors. A bruschettához: 4 szelet magos kenyér, 15-15 deka cukkíni és padlizsán, 4 szem paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 deci olívaolaj, 1 csokor petrezselyem.

Elkészítése: a padlizsánt és a cukkínit apró kockára vágjuk, külön-külön forró olajon megpirítjuk, a fűszerekkel ízesítjük, majd hűlni hagyjuk. A paradicsomot apró kockára vágva nyersen, a fűszerekkel ízesítve keverjük össze. A kenyérszeleteket megpirítjuk, majd a háromféle feltétet rátálaljuk. A mozzarella sajtokat kézzel széttépjük, lazán átforgatjuk a ruccolával, olívaolajjal, sóval, borssal ízesítjük. A bruschettát a tányérra tesszük, mellé a salátát. A tetejére ropogósra sütött baconszeletet teszünk.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!