Burgundi csirkeragu
Még, hogy a csirkéhez nem passzol a vörösbor? Dehogynem! Csak tudni kell, hogy éppen mikor és mivel. Itt csirkecombbal és gombával alkot harmonikus összeállítást.
Hozzávalók:
8 csirkefelsőcomb
só
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
15 dkg főtt füstölt húsos szalonna (császárszalonna)
20 dkg konzerv gyöngyhagyma
1 üveg mini egész csiperkegomba (170 gramm) vagy ennek megfelelő súlyú szeletelt konzerv csiperkegomba
2-3 gerezd fokhagyma
2 dl burgundi vörösbor
1 csapott kiskanál étkezési
keményítő
egy kis csokor petrezselyem
a tálaláshoz:
4 szelet szendvicskenyér
3 dkg vaj
Elkészítés:
A combokat kicsontozzuk, bőrüket lefejtjük,majd az így kapott filéket négybe (ha túl nagyok, akkor hat részre) vágjuk. Megsózzuk,megborsozzuk, félrerakjuk. A lefejtett csirkebőrzsírját egy széles, magas peremű serpenyőbenvagy nagy lábasban kisütjük. A ropogósra sültbőrt kiszedjük belőle. Az 1 centis kockákra vágottszalonnát a visszamaradó zsírjára dobjuk.2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a hústis. Együtt pirítjuk továbbikb. 10 percig, amígkörös-körül kifehéredik.
A hagymát és a gombát jól lecsöpögtetjük.A csirkéhez adjuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük,s lefödve kis lángon 35-40 percigpároljuk; akkor jó, ha a hús megpuhult. Közbenelpárolgó levét mindig egy kevés vízzel pótoljuk.
Ekkor a borral ízesítjük, végül egy kevés vízzelelkevert keményítővel sűrítjük. A tűzről levéveapróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.Vajban pirított kenyérszeletekkel kínáljuk.
Forrás: Bonduelle
Hozzászólás zárolva.