Csípős spanyol tészta kolbásszal
Csípős is meg kolbász is? Nem túlzás ez egy kicsit? Ha spanyol ételről van szó, akkor nem. Már pedig ez a tésztarecept igazán megér egy próbát.
A spanyolok imádják a kolbászt és mindent, ami abból készül. Akárcsak mi. Máris van egy közös pont. Nemzeti kincsük a Chorizo kolbász, mely igencsak bővelkedik fűszerekben és a piros paprika sem hiányzik belőle. Az íze nagyon hasonlít a mi füstölt kolbász készítményeinkhez. Vagyis ha nem kapunk épp eredeti Chorizo kolbászt a boltban, akkor bátran helyettesítsük jó fajta magyar füstölt kolbásszal. A végeredmény mindkét esetben ugyanolyan finom lesz. Őszi esték kiváló vacsorája lehet egy pohár testes vörös bor társasságban.
Csípős spanyol tészta kolbásszal
Hozzávalók:
15 dkg Chorizo kolbász
2 piros húsú paprika vagy 1 kaliforniai paprika
25 dkg tészta, lehet penne vagy spagetti
2 evőkanál olíva olaj
5-10 dkg reszelt parmezán
só, bors, csilipehely
Elkészítés:
Forraljunk sós vizet egy lábasban, közben vágjuk szeletekre a kolbászt. A paprikát vágjuk apró kockákra. Amikor a víz már lobogva forr, tegyük bele a tésztát és főzzük meg, szűrjűk le és fél bögrényit tegyünk félre a főzővízből. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, tegyük bele a paprikát és fonnyasszuk meg. Ha kicsit megpuhult mehet mellé a kolbász is. Ízesítsük sóval, borssal, ízlés szerint csilipehellyel. Ha szépen összeértek az ízek, akkor mehet a ragu mellé a megfőtt tészta is. Alaposan forgassuk át. Szórjuk megy a reszelt parmezánnal és engedjük fel a félretett főzővízzel, hogy szaftosabb legyen. Ha elkészült friss bazsalikommal és sajttal meghintve tálaljuk.
Még több tésztás recept:
Hozzászólás zárolva.