Facebook hozzászólás
896

Csípős spanyol tészta kolbásszal

Csípős is meg kolbász is? Nem túlzás ez egy kicsit? Ha spanyol ételről van szó, akkor nem. Már pedig ez a tésztarecept igazán megér egy próbát.

A spanyolok imádják a kolbászt és mindent, ami abból készül. Akárcsak mi. Máris van egy közös pont. Nemzeti kincsük a Chorizo kolbász, mely igencsak bővelkedik fűszerekben és a piros paprika sem hiányzik belőle. Az íze nagyon hasonlít a mi füstölt kolbász készítményeinkhez. Vagyis ha nem kapunk épp eredeti Chorizo kolbászt a boltban, akkor bátran helyettesítsük jó fajta magyar füstölt kolbásszal. A végeredmény mindkét esetben ugyanolyan finom lesz. Őszi esték kiváló vacsorája lehet egy pohár testes vörös bor társasságban.

Csípős spanyol tészta kolbásszal
spanyol tészta kolbásszal
Spanyol tészta kolbásszal (Fotó: Dhepositphoto)
Hozzávalók:

15 dkg Chorizo kolbász
2 piros húsú paprika vagy 1 kaliforniai paprika
25 dkg tészta, lehet penne vagy spagetti
2 evőkanál olíva olaj
5-10 dkg reszelt parmezán
só, bors, csilipehely

Elkészítés:

Forraljunk sós vizet egy lábasban, közben vágjuk szeletekre a kolbászt. A paprikát vágjuk apró kockákra. Amikor a víz már lobogva forr, tegyük bele a tésztát és főzzük meg, szűrjűk le és fél bögrényit tegyünk félre a főzővízből. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, tegyük bele a paprikát és fonnyasszuk meg. Ha kicsit megpuhult mehet mellé a kolbász is. Ízesítsük sóval, borssal, ízlés szerint csilipehellyel. Ha szépen összeértek az ízek, akkor mehet a ragu mellé a megfőtt tészta is. Alaposan forgassuk át. Szórjuk megy a reszelt parmezánnal és engedjük fel a félretett főzővízzel, hogy szaftosabb legyen. Ha elkészült friss bazsalikommal és sajttal meghintve tálaljuk.

Még több tésztás recept:

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!