Csokis keksz csicseriborsóból
Gondoltad volna, hogy a csicsieriborsóból mennyei édességet készíthetsz? Bizony! Gökler Kriszti csokis keksz recepjével te is elkápráztathatod a vendégeidet.
A csokis keksz azért is szuper választás, mert egy nagyobb adag elkészítésével akár egy hétre előre el tudjuk készíteni a tízóraira vagy uzsonnára szánt étkezést és nagyon könnyű tárolni és magunkkal vinni. Ez a csicseriborsóból készült verzió nem csak finom puha, de növényi fehérjékben gazdag, alacsony szénhidráttartalmú, ráadásul tojás- és tejmentes is.
Gökler Kriszti fitnesz- és életmódblogger, most egy olyan gyorsan elkészíthető, finom és tápanyagdús receptet oszt meg velünk, ami tökéletesen szállítható ételdobozban és teljes értékű ebéd vagy tízórai lehet, akár az iskolában, akár a munkahelyen.
„Az egészségtudatos, energikus, aktív élet és a táplálkozási szokások szorosan összefüggenek” – vallja Gökler Kriszti is, ezért mindig figyel arra, hogy megfelelő vitaminokban és értékes rostokban gazdag ételeket fogyasszon ő is és családja is. Ősszel pedig hatványozottan így van, hiszen érdemes szervezetünket felkészíteni a hűvösebb, gyakori megbetegedésekkel járó hónapokra is, több feladatok kell teljesítenünk, nagyobb lehet a nyomás, amihez szintén kellhet az energia. Érdemes
sokkal tudatosabban figyelnünk az étkezéseink mikrotápanyagtartalmára, valamint a megfelelő és változatos vitaminbevitelre: érdemes D-, A-, C-vitaminban gazdag ételeket fogyasztani, valamint több rostot és minőségi szénhidrátokat. Ezekkel támogathatjuk leginkább immunrendszerünket, de segíti a koncentrációt, sőt a stressztűrő képességünk is nagyobb lehet, ha figyelünk a nap közbeni étkezések rendszerességére és minőségére.
A csokis keksz hozzávalói:
- 1 konzerv csicseriborsó
- 120 g mogyoróvaj
- 2 ek agavé szirup
- 1 ek vanília aroma
- 50 g csicseriborsóliszt (vagy teljes kiőrlésű)
- 3 ek eritrit
- ¼ kk sütőpor
- ¼ kk szódabikarbóna
- 1 csipet só,
- 30g 80%-os étcsokoládé
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. A csicseriborsót alaposan átmossuk és lecsepegtetjük, majd a mogyoróvajjal, az agavé sziruppal és a vanília aroméval együtt aprítógépbe tesszük és krémesre turmixoljuk. Külön összekeverjük a lisztet az eritrittel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és az apró kockákra vágott étcsokoládéval. Beleöntjük a csicseriborsós masszát, alaposan összekeverjük, majd egy fagyi adagoló kanállal sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk.
Hozzászólás zárolva.