Facebook hozzászólás
983

Egyszerű francia töltött tészta

Omlós tészta az alapja ennek a jó kis hétvégi francia quiche-nek (ejts: kis), aminek a töltelékét megszámlálhatatlan módon variálhatjuk kedvünk – és a hűtőnk tartalma – szerint.

Egyszerű francia töltött tészta, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók a tésztához:
12.5 dkg vaj
25 dkg liszt
4 ek hideg víz

A töltelékhez:
10 dkg császárszalonna
4 nagy fej vöröshagyma
1 doboz tejföl
10-15 dkg reszelt sajt
bors
2 tojás

Elkészítés:
Gyúrjuk össze a felsorolt hozzávalókat, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Nyújtsuk vékonyra, és béleljünk ki vele egy gázsütő tepsit, úgy hogy hagyjunk rá egy kis peremet. Szurkáljuk meg, és kb. 10 percig süssük elő. Míg hűl, készítsük el a tölteléket! Kockázzuk fel a császárszalonnát, és ezen dinszteljük meg az apróra vágott hagymákat. Ha kihűlt, keverjük bele a többi hozzávalót is. A tölteléket töltsük bele az elősütött tésztába, és még fél óráig süssük.

Lotharingiai quiche
Az omlós tészta készítésének van néhány szabálya, amit betartva biztosak lehetünk a kitűnő végeredményben. Hidegvaj és hideg kéz kell hozzá, no meg hűtőben való pihentetés. Ennyi az egész. Akkor dolgozunk a legeredményesebben, ha egy késes betétű aprítógépet hívunk segítségül, és addig nyomogatjuk a gombját, míg labdává nem dolgozza a hozzávalókat anélkül, hogy mi a meleg kezünkkel megolvasztanánk a vajat gyúrás közben.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!