APU EGYIK KEDVENCE
Egyszerű póréhagymás krémlevesem
Régen azt mondták, az készít krémlevest, aki nem tud főzni. Nos, ez mostanra megváltozott! A krémlevesek nemcsak világhódító útjukra indultak, hanem egyenesen trónt követelnek maguknak. Ráadásul a legegyszerűbb anyagokból készülhet lélekmelegítő, egészséges fogás, amit bátran adhatunk nagyon beteg embernek is!
Hozzávalók:
- 2 szál póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db húsleveskocka (vagy 1,5 l alaplé)
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1 db krumpli
- 1 ek vaj
- 1 ek olíva olaj
- 1 ek liszt
- só
- fehér bors
- reszelt sajt
Elkészítés:
Zöldjével együtt megtisztítjuk, majd vékony karikákra vágjuk a póréhagymákat. Egy fazékban összeolvasztjuk a vajat és az olajat, rádobjuk a pórét, és megfonnyasztjuk. Megpucoljuk a fokhagymagerezdeket, apróra törjük vagy reszeljük, a póréhoz adjuk, majd 1-2 percig kevergetjük. Felengedjük 1,5 liter vízzel, beledobjuk a húsleveskockát, és a kockára vágott krumplit. Ha már puha a burgonya, az egészet öntsük a turmixgépbe, sózzuk borsozzuk, és jól pépesítsük össze. A művelethez a botmixer is jó! Tálaláskor díszítsük a tetejére szórt reszelt sajttal, egy kis petrussal, de kínálhatod pirított kenyérkockával, chilipehellyel vagy sonkachipsszel.
Jó étvágyat!
Kínai csirkemell póréhagymával
Már akkor szerettem a távol-keleti konyhát, amikor csak egymásnak küldözgetett receptes füzetekből ismerkedtem vele. Majd úgy hozta az élet, hogy ott tölthettem fél évet, és több ország gasztronómiai különlegességeit is végigkóstolhattam! Ma már nálunk is kapható szinte minden fűszer vagy alapanyag, azért néhány receptet némileg – úgymond – magyarosítottam -. Íme itt egy remekül sikerült példány!
Hozzászólás zárolva.