Fűszeres-balzsamos csirkecomb sült paprikával
Különleges fűszerezéssel készülnek a mai csirkecombok, amelyeket még különlegesebbé tesz a többféle sült paprikacsemege. Nem kell hozzá különleges konyhai jártasság, csak némi türelem, amíg el nem készül.
Hozzávalók
2 egész csirkecomb
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál mustár
2 evőkanál olívaolaj
6 paprika
(3 hagyományos, 3 színes kaliforniai vagy kápia)
15 szem olívabogyó vegyesen
1 Maggi marhahúsleves-kocka
Elkészítése
A csirkecombokat megmossuk, lecsepegtetjük, kettévágjuk. Fél liter vízhez adunk egy marhahúsleves-kockát, és megfőzzük benne a csirkecombokat. Közben a megmosott paprikákat forró serpenyőben vagy grillezőn hirtelen kisütjük őket.
Egy tálban összekeverjük a balzsamecetet, a mustárt, egy evőkanál olívaolajt, és a párolt csirkecombokat óvatosan megforgatjuk benne. Ezután a fűszeres csirkecombokat is hirtelen kisütjük, éppen csak annyira, hogy színt kapjanak, majd melléjük tesszük az olívabogyókat és a sült paprikákat. Forrón, friss fűszernövénnyel tálaljuk.
Tipp: A grillezett húsételek és zöldségek méltó társa az alufóliában sült burgonya, Ezt adjuk a combok mellé.
További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.