Facebook hozzászólás
178

Három igazi olasz recept!

Három igazi olasz, méghozzá dél-olasz csemege elkészítésének titkát tesszük közhírré: íme, így készül az endíviás, Gaeta olajbogyós pizzácska, a tüzes lében főtt tengeri fogas és a torta caprese édesség-különlegesség.

Előétel: Endíviás, Gaeta olajbogyós pizzácskák

Hozzávalók 4 személyre: 600 gramm kelt tészta, 800 gramm endívia, fél gerezd fokhagyma, 20 gramm kapribogyó, 50 gramm fekete, kimagozott Gaeta olajbogyó, 40 gramm extra virgin olívaolajban ázó szardella, só és egy kevés zsír vagy olaj a főzéshez.

Tisztítsuk meg az endíviát, szeleteljük fel, majd tegyük pár percre felforralt vízbe. Ezután csepegtessük le, és nyomogassuk ki belőle a maradék vizet. Serpenyőben melegítsük fel az olajat és gyengén süssük ki benne a fokhagymát. Adjuk hozzá a kapribogyót, a felaprított olajbogyót, az endíviát és nagy lángon, sűrűn kevergetve főzzük körül-belül 10 percig.

Majd vegyük le a serpenyőt a tűzről, és tegyük bele a felszeletelt szardellát, hagyjuk hűlni, és ha szükséges adjunk hozzá egy csipet sót. A tésztát osszuk el 12 felé, formázzunk belőle kb.1 centiméter magas tortácskákat, és hagyjuk megkelni 15 percig.

Ezután tegyük rájuk az endíviás keveréket, és hagyjuk állni további 5 percig. A szélüket kenjük meg nagyon vékonyan zsírral vagy olajjal, majd süssük meg őket 10 percig 210 fokon.

Főétel: Tüzes lében főtt tengeri fogas

Hozzávalók 4 személyre: 4 db. körül-belül 300 grammos tengeri fogas szelet, 500 gramm paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 csípős pepperoni, oregáno, extra virgin olívaolaj és só.

Forrázzuk le a paradicsomot, hámozzuk meg, magozzuk ki, és a húsát vágjuk nagy darabokra. Tegyünk 4 kanál olajat egy serpenyőbe, ami elég nagy ahhoz, hogy utána a halat is beletegyük. Öntsünk bele egy liter vizet, tegyük bele a paradicsomot, a fokhagymát, a pepperonit, sok morzsolt petrezselymet, egy maroknyi oregánót és egy kis sót.

Aztán 15 percen keresztül főzzük nagy lángon, adjuk hozzá a megtisztított halat, és főzzük tovább még 10 percig. A levében tálaljuk fel.

Desszert: Torta caprese

Hozzávalók 8 személyre: 200 gramm olvasztott csokoládé, 200 gramm mandula szem, 200 gramm cukor, 200 gramm vaj, 4 tojás, vaníliás cukor.

Pirítsuk meg a mandula szemeket, amíg épphogy csak megpirulnak, majd mixergéppel dolgozzuk össze egy kanál cukorral. Törjük össze a csokoládét, és vízfürdőben forraljuk fel. Keverjük össze vajjal, amíg homogén keveréket nem kapunk. Vegyük ki a vízfürdőből, és adjuk hozzá a mandulát és a maradék cukrot.

Keverjük össze a tojássárgákat, majd adjuk hozzá a felvert fehérjét. Vajazzunk ki egy tortasütő formát, tegyünk bele sütőpapírt, öntsük bele a keveréket, majd süssük 40-45 percen keresztül 170 fokon.

Ha kivettük a sütőből, hagyjuk hűlni minimum 30 percig mielőtt kivennénk a formából. Azután hagyjuk teljesen kihűlni és vaníliás cukorral tálaljuk.

Forrás: Donna Moderna alapján

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…
1 / 3 462

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!