Facebook hozzászólás
2 462

Isteni rebarbara leves biokertészem ötletéből

Sokáig nem nagyon szerettem a rebarbarát. Talán azért, mert a családban sem kedvelte különösen senki. Felnőtt koromban jöttem rá, hogy méltatlanul bántam vele, és érdemes több időt rászánni! Kedves anyukák és apukák! Először nézzetek magatokba, mielőtt azt mondjátok valamire: nem tudom miért, de a gyerek nem szereti…? Ezt a leves sem bánjátok meg!  

Rebarbara leves fehér-sárga kockás alátéten, kék szalvétával, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók két éhes szájhoz:

  • 5-6 szál rebarbara
  • 1 db  vaníliarúd
  • 2 rúd fahéj
  • 8 dkg kristálycukor
  • 10 db szegfűszeg
  • 1 db tojás sárgája
  • 1,5 dl főzőtejszín

Elkészítés:

Mosd meg, majd vágd kb. 1 cm-es darabokra a rebarbaraszárakat. Végy egy lábast, amiben kényelmesen elfér, és adj hozzá kb. 6 és fél dl vizet. Kezd melegíteni lassan.

Praktikus!
A szegfűszegeket tedd teakosárkába, így az íze ugyan belefő, de utána egyben ki tudod venni!

A vaníliarudat vágd ketté, kis késsel kapard ki a belsejét, tedd a rebarbarához, majd jöhet hozzá két fél vaníliarúd is. Dobd bele a fahéjat, a szegfűszegeket, két csipet sót, majd a cukrot. A tejszínt jól keverd el a tojássárgával. Ha felforrt, a leves, illetve puha a rebarbara, kiveheted belőle a vaníliarudakat, a fahéjat és a szegfűszegeket. Végy egy merőkanalat, és önts a forró levesalapból egy kanállal lassan a tejszínes tojáshoz. Keverd jól össze, majd öntsd az egészet vissza. Forrald össze, és már tálalható is így melegen, de később akár hidegen is! Ha nagyon ki akarsz tenni magadért, turmixold össze az egészet, akkor még selymesebb és krémesebb lesz! Jó étvágyat!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…
1 / 3 462

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!