Facebook hozzászólás
286

Kapros-korianderes bárányleves

A bárány méltatlanul mellőzött húsféle a magyar háztartásokban, pedig időnként finom változatosságot hozhatunk vele az étrendbe. Főleg, ha ilyen csodásan fűszerezzük!

Kép: OÉTI

Hozzávalók
25 deka bárányborda
30 deka burgonya
1,5 deci tejföl, 12%-os
1 közepes szál póréhagyma
1 evőkanál olaj
1 citrom
kapor
koriander
petrezselyem
őrölt fehér bors
kevés só

Elkészítése
Olajon átfuttatjuk a felesleges zsiradéktól megtisztított, kockára vágott bárányhúst a karikára vágott póréhagymával együtt. Hozzáadjuk a karikára vágott burgonyát, és az egészet fűszerezzük. Az adagszámnak megfelelő mennyiségű vízzel felöntve puhára főzzük. Tejföllel és citromlével tálaljuk. Ízletesebb a leves, ha húslevesalapot vagy -kockát használunk. (Forrás: OÉTI)

Életforma-tippek

A levest egyéb zöldségekkel – sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller – még tartalmasabbá tehetjük.

 

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

 

Annyira kényelmessé teszi a főzést, ha mindenhez van megfelelő kanál!
Ilyen kellemes segítség lehet ez a bambuszkanál-szett.
Egyébként az Életforma Shopban kedvedre válogathatsz
különféle kanalakból!

 

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!