recep
Néha minket is meglep, hogy kedves vásárlóink milyen csodákat képesek készíteni tojásfehérje-alapú tejtermék-helyettesítőinkből, azaz a ToTu-ból. Gyakran ők inspirálnak minket új termékötletekre, fejlesztésekre. Azonban ezúttal mi szeretnénk Valentin-nap alkalmából mindenkit meglepni egy egészséges és tejmentes finomság receptjével. Szerintem február közepén mindenkire ráfér egy kis karibi hangulat - mondta Dr. Németh Csaba, a ToTu termékek gyártója és forgalmazója részéről.
                    
A ToTu-s „Karibi álom” receptje:
Hozzávalók:
a zseléhez:
- 10 dkg 100%-os mangópüré
 - 10 dkg cukormentes sárgabarack lekvár
 - 5 aszalt sárgabarack
 - 2 dkg eritrit
 - 4 gramm pektin
 
a piskótához:
- 5 tojásfehérje
 - 5 dkg porrá őrölt eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
 - 10 dkg kókuszreszelék
 
a fehér réteghez:
- 30 dkg ToTu Rögös
 - 5 dkg eritritol
 - 1/2 citrom leve és reszelt héja
 - 1 vaníliarúd kikapart magjai
 - 4 lapzselatin (vagy 7 g por)
 - 1,5 dl forró víz
 
a karibi krémhez:
- 1 banán
 - 5 dkg 100%-os passiógyümölcs püré
 - 5 dkg narancslé
 - 2 dkg eritrit
 - 35 dkg kókuszjoghurt
 - 6 gramm zselatinpor
 
a csokis tetőhöz:
- 1 dl víz
 - 6 dkg kókuszkrém (pl. Kara)
 - 2 dkg kakaó
 - 1 dkg eritrit
 - 1 dkg méz
 - 6 gramm zselatin
 
Elkészítés:
A zseléhez a mangópürét és a sárgabarack lekvárt forrásig hevítjük, majd hozzáadjuk az eritrittel elkevert pektint és az apró kockára vágott aszalt sárgabarackot. Még 2 percig forrni hagyjuk. 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortakarikába töltjük. Dermesztjük. A kókuszos piskótához a tojásfehérjét majdnem kemény habbá verjük. A porrá őrölt cukrot hozzáadva keményre verjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket. Sütőpapíros lemezre 22 cm-es kört kenünk a masszából, majd 150 fokos sütőben 20 percig sütjük. Kihűtjük. 20 cm-es kört vágunk ki a tésztából. Oldalán sütőpapírral vagy wax fóliával bélelt 20 cm-es tortakarika aljába tesszük.
A fehér réteghez a forró vízben feloldjuk a zselatint, majd a többi hozzávalóval együtt egynemű krémmé turmixoljuk. Ráöntjük az alapra, félig belenyomjuk a megdermedt zselét, majd visszatesszük a hűtőbe. A karibi krémhez a passiógyümölcs pürét és a narancslét forrásig melegítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a zselatint. Feloldjuk benne, majd kihűtjük. Ezután összeturmixoljuk a banánnal és az eritrittel, és a kókuszjoghurtból kemény habot verünk. Két részletben a gyümölcspüréhez forgatjuk. Rátöltjük a tortára. Visszatesszük dermedni. A csokis tetőhöz a hozzávalókat a zselatin kivételével forrásig melegítjük. Még 4-5 percig forraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a zselatint. 31°C-ra hűtjük.