Facebook hozzászólás
10 901

Konfitált libamell

A konfitálás, vagyis alacsony hőfokon zsírban sütés, már régen érdekelt. De sosem került rá sor, mindig gyorsan kellett étel vagy nem volt elég háj  ehhez a módszerhez. Most libamelleket kaptam, 2 nyúzott mell bőréből kisütöttem a zsírt és így minden adott volt, hogy a harmadikból libamell konfit legyen.

 

libamell konfit

Hozzávalók:

1 libamell

4 gerezd fokhagyma

libazsír a tepsitől függő mennyiség, amennyi a húst ellepi kb. fél kiló

babérlevél

majoranna

só, bors

 

A libamellet megmossuk a bőrt bevagdaljuk. Bedörzsöljük sóval és borssal, megszórjuk majorannával és az összetört babérlevéllel, majd az összeszúzott fokhagymát is rákenjük. Legalább 3, de inkább 4 órán át a hűtőben, lefedve pácoljuk. A sütőt 80 fokra állítjuk, a libamellről letöröljük a babérlevelet, majd beletesszük a tepsibe. Annyi olvasztott zsírt öntünk rá, hogy elfedje a húst. 8-9 órán át sütjük. Praktikus este betenni és reggelre elkészül. Utánozhatatlanul omlós és a mellette maradó zsírban nagyon sokáig eláll.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!