Facebook hozzászólás
94

Könnyű, ízletes, olcsó és gyors nyári menü

A nyári forróságban egy háziasszony sem szeret sokáig főni a konyhában. Most olyan kétfogásos menüt ajánlunk, amely percek alatt elkészíthető. Üdítően zöldséges és gyümölcsös is egyben…

Gombás burgonyaleves

A burgonya igazán remek étel, hisz 100 grammonként csupán 90 kalóriát tartalmaz, viszont tele van értékes anyagokkal: A,E,C és csaknem mindenfajta B vitaminnal. Ezen kívül fehérjét és ásványi anyagokat is tartalmaz.

Hozzávalók 4 személyre:

Fél kg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál vaj, 1 piros (pritamin)paprika, 15 dkg gomba, 1 leveskocka, 1 csipet majoranna, só, bors, 1 csomag apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:  A burgonyát tisztára sikáljuk, majd a héját lekaparjuk. Apró "kockákra" vágjuk, ugyanígy a hagymát és a fokhagymát is felaprítjuk.

A vajat felforrósítjuk, a felaprított burgonyát, hagymát és fokhagymát addig forgatjuk benne, amíg kellemes illata lesz.(a hagyma kissé üveges legyen) Egy liter vízzel felengedjük, és lefedve főzzük.

A paprikát négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, és kis darabokra vágjuk.  A gombát(csiperke) megmossuk, megtisztítjuk, kis darabokra szeleteljük és a fűszerekkel, leveskockával együtt az utolsó pillanatban a leveshez adjuk.

Megszórjuk petrezselyemmel, és frissen tálaljuk. Tejszínnel vagy tejföllel ízesítjük.

Elkészítés: 30-35 perc

Almatorta tejszínes öntettel

Ezt az istenien finom gyümölcsös tortát frissen a legjobb fogyasztani. Csak akkor érdemes megsütni, ha az egészet megesszük.

Hozzávalók 12 szelethez:

10 dkg tehéntúró, 4 evőkanál olaj, 3 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg méz, 20 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 75 dkg alma, 6 dkg folyékony méz, 1 kanál tejföl.

Elkészítés: A túrót elkeverjük az olajjal, egy egész tojással, a vaníliás cukorral, és az 5 dkg mézzel. Összekeverjük a sütőport a liszttel, és hozzáadjuk az előzőkhöz, majd összekeverjük. Tortaformába rakjuk a tésztát, és hűvös helyen pihentetjük.

Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, és eltávolítjuk a csutkáját. Rövid időre sós vízbe mártjuk, hogy világos maradjon. Hosszúkás szeletekre vágjuk és körberakjuk a tésztán.

A tortát forró sütőbe tesszük, és félig megsütjük.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!