Facebook hozzászólás
993

Krémsajtos sonkarózsa

Farsangkor hagyd magad elvarázsolni! Bármennyire furcsa, a férfiak is képesek a csodákra, és engedjük is őket érvényesülni a konyhában! Ez egy olyan gyorsan és egyszerűen elkészíthető recept, amit nyugodtan bízd rájuk. A kész falat pedig egész egyszerűen mennyei! Csak ne felejtsd el megmutatni, hol tartod a muffin-sütőt!        

Krémsajtos sonka rózsa, Kép: gallicoop.hu
Kép: gallicoop.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

A szeletelt sonkákat félbevágjuk. A füstölt sajtot finomra reszeljük, és összekeverjük a krémsajttal. A leveles tésztát kb. 40×60 cm-es méretre nyújtjuk, majd olvasztott vajjal megkenjük. Az olvasztott vaj fölé vékonyan és egyenletesen sajtkrémet kenünk.

Mezőföldi almás pite
Helyi almából készül a bikácsi almás pite természetesen, de Magyarországon olyan finom almák teremnek, hogy bárhol el tudjuk készíteni! Sebők István, a Zichi Park Hotel vezető konyhafőnökének egyik jobbkeze alkotja nap mint nap ezt a csodát! Ajánlom farsangra is Nektek. Akár hiszitek, akár nem, ebben a legnehezebb az almareszelés, na, de mire jó a robotgép?!

Elkezdjük felhelyezni a sonka félköröket úgy, hogy legalább 1 cm-rel fedjék egymást – ez szükséges ahhoz, hogy tökéletes rózsaformát kapjunk. Ha kész az első sor, a sonkák alatt pár mm-rel elvágjuk a tésztát, és a sonkás csíkot feltekerjük. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg a leveles tésztánk véget nem ér. A feltekert sonkarózsákat olvasztott vajjal kikent muffin formába állítjuk, és 200 ºC-ra előmelegített sütőben addig sütjük amíg szép színe nem lesz.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!