Facebook hozzászólás
280

Lélekmelegítő leves a hűvös hétvégére

A francia konyha egyik hagyományos levesét mutatjuk be következő receptünkben, azoknak, akik igazi lélekmelegítő ínyencségre vágynak a hűvös tavaszi hétvégén!

Pot au feu

Hozzávalók:

1 kiló marhafartő,

50 deka marhalábszár,

50 deka velős csont,

1 nagy fej vöröshagyma,

1-1 ág friss rozmaring és kakukkfű,

1 babérlevél, 4 liter víz,

1 csomag zsenge sárgarépa,

3 kisebb póréhagyma,

2 zellerszál, só,

8 szem bors,

6 szelet baguette.

Elkészítése:

A hagymát félbevágjuk, és egy főzőedényben a vágási felületen megpirítjuk. Mellérakjuk a húsokat, majd a fűszernövényeket, a borsot, felöntjük a vízzel, sózzuk, ezután körülbelül három órán át puhára főzzük, közben a képződő habot leszedegetjük. Ha kész, beletesszük a velős csontokat és a megtisztított zöldségeket, s ezeket is puhára főzzük. Ha kész, egy tálba szedjük a zöldségeket és a húsokat, kevés levet rámerünk, majd meleg helyre tesszük. A visszamaradt levest leszűrjük, a bagettszeleteket megpirítjuk, rátesszük a velőt, és a levessel tálaljuk. Ezt követően tesszük az asztalra a felszeletelt húsokat és a zöldségeket.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Hogyan növeljük kreatívan az intimitás élményét?

Az emberi kapcsolatokban a kölcsönös tisztelet, az érzelmi kötődés és az egymásra hangolódás alapvetően fontos…

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…
1 / 3 462

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!