Lélekmelegítő leves a hűvös hétvégére
A francia konyha egyik hagyományos levesét mutatjuk be következő receptünkben, azoknak, akik igazi lélekmelegítő ínyencségre vágynak a hűvös tavaszi hétvégén!
Hozzávalók:
1 kiló marhafartő,
50 deka marhalábszár,
50 deka velős csont,
1 nagy fej vöröshagyma,
1-1 ág friss rozmaring és kakukkfű,
1 babérlevél, 4 liter víz,
1 csomag zsenge sárgarépa,
3 kisebb póréhagyma,
2 zellerszál, só,
8 szem bors,
6 szelet baguette.
Elkészítése:
A hagymát félbevágjuk, és egy főzőedényben a vágási felületen megpirítjuk. Mellérakjuk a húsokat, majd a fűszernövényeket, a borsot, felöntjük a vízzel, sózzuk, ezután körülbelül három órán át puhára főzzük, közben a képződő habot leszedegetjük. Ha kész, beletesszük a velős csontokat és a megtisztított zöldségeket, s ezeket is puhára főzzük. Ha kész, egy tálba szedjük a zöldségeket és a húsokat, kevés levet rámerünk, majd meleg helyre tesszük. A visszamaradt levest leszűrjük, a bagettszeleteket megpirítjuk, rátesszük a velőt, és a levessel tálaljuk. Ezt követően tesszük az asztalra a felszeletelt húsokat és a zöldségeket.
Hozzászólás zárolva.