Márton-napi hideg libamáj zsírjában
November 11-én ünnepeljük Márton-napját, és bizony az, aki ezen a napon nem eszik libát, meg lehet hogy egész évben éhen marad. Jöhet akkor egy fenséges Márton-napi fogás? Mit szólnátok a hideg libamájhoz zsírjában?
Ezen a héten ünnepeljük Márton-napját és ezen alkalomból most minden a Márton-napi finomságokról szól. Nemrég volt már egy szuper levesünk, Márton-napi libaleves gazdagon elnevezéssel. Nos, ha valaki ezenfelül szeretnél még valamilyen különleges előételt az asztalra varázsolni, akkor íme a hideg libamáj zsírjában elkészítési módja. Kis tálkákba kimérve a hideg libamáj zsírjában sokáig fogyasztható marad. Hideg estéken egy szelet pirítósra kenve, forró tea kíséretében utolérhetetlen lehet.
Márton- napi hideg libamáj zsírjában
Hozzávalók:
60-70 dkg libamáj
40 dkg libaháj
fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csemege zöldpaprika
1 paradicsom
1 alma
1 babérlevél
só, egész bors, majoránna,
Elkészítés:
A libamájat hártyájától megtisztítjuk, ez epéjét és az epe körüli zöld részt eltávolítjuk, hideg vízben alaposan megmossuk és tiszta ruhával szárazra töröljük. Sózzuk, majoránnával fűszerezzük majd hűtőszekrénybe helyezzük. A libahájat megmossuk, nagyobb darabokra felszeleteljük, és kevés vizet aláöntve feltesszük sülni. Szeletelt vöröshagymát, fokhagymát adunk hozzá és teljesen kisütjük. Az előkészített libamájat kivesszük a hűtőből, egy lábasba helyezzük, majd rászűrjük a kisült libaháj zsírját. Hozzáadjuk a a babérlevelet, az egész borsot, a mosott és szeletelt almát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Sütőbe téve megsütjük, majd kivesszük zsírjából és tárolóedénybe helyezve hagyjuk hűlni. A zsírt rászűrjük a libamájra, majd hűtőszekrényben tároljuk, egészen a fogyasztásig.
Ez is érdekelhet:
Márton-napi libamáj tokaji mártásban érlelt szőlővel
Hozzászólás zárolva.