Mozzarellás sült padlizsán
Egy könnyű gyors vacsora, amiből pótolhatjuk a megcsappant vitamin készleteket. Nem kell ehhez semmi bonyolult!
Hozzávalók:
2 padlizsán vékony szeletekre vágva,
1 nagy tojás felverve,
5 dl paradicsomszósz, püré
15 dkg mozzarella lereszelve,
1 evőkanál friss bazsalikom apróra vágva
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A felszeletelt zöldségeket tegyük egymás mellé egy tepsibe és 5 percig a sütőben átsütni mindkét oldalukat. Egy sütőtál alját paradicsomszósszal bekenni, majd jöhetnek a zöldségkarikák és a tetejükre a reszelt mozzarella, újra paradicsomszósz és addig rétegezni, amíg elfogynak az alapanyagok. Sajttal fejezzük be és a tetejét szórd meg bazsalikommal. Kb. 30-40 percig sütjük előmelegített sütőben addig, amíg kicsit megpirul. Más zöldségekkel, például cukkinivel is elkészíthető.
Jó étvágyat!
Silye Gabriella,
BioTechUSA sporttáplálkozási szakértő
Hozzászólás zárolva.