Párolt ördöghalgombócok rongyos zöldborsóval
A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó könyvéből való ételekkel.
Hozzávalók:
20 deka ördöghalfilé,
12 deka burgonya,
fél citrom leve,
egy kis csokor petrezselyemzöld,
1 tojássárgája,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
15 deka zöldborsó,
5 deka hajszálvékonyra szelt füstölt,
főtt sonka,
1 gerezd fokhagyma,
extra szűz olívaolaj, só.
Elkészítése:
előmelegítem a sütőt 200 fokra. A burgonyát megtisztítom, felkockázom, majd egy lábasban félpuhára főzöm. Hozzáadom az ördöghalat, az egészet készre főzöm, leszűröm, villával áttöröm. Hozzáadom a tojássárgáját, a felaprított petrezselyemzöldet, kevés sót és a zsemlemorzsát, az egészet alaposan összekeverem, és a masszából körülbelül 3 centi átmérőjű golyókat formálok. A golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem, meglocsolom egy kevés extra szűz olívaolajjal, és 10-15 perc alatt megsütöm. A sonkát apró darabokra tépkedem. Egy serpenyőben olajat hevítek, megpirítom rajta a megtisztított, kettévágott fokhagymagerezdet és a sonkát, majd hozzáadom a zöldborsót, és az egészet addig párolom, amíg a borsó megpuhul. Ha szükséges, adhatunk hozzá egy kevés vizet vagy zöldséglevet. Amikor a borsó elkészül, tányérra szedem, köré rakom az ördöghalgombócokat, és azonnal tálalom.
További ínycsiklandó recepteket itt olvashat!
Hozzászólás zárolva.