EZ EGY IGAZI HÁZASSÁG
Pulyka és zöldbab, avagy az ízek fogságában
Ha rendesen megnézzük ezt a receptet, nem is kell sok dolog hozzá. 2-3 alapanyag és az ízesítők, ennyi. Na és azok az ízek… ! Steffel Csaba szerint is a pulyka és a zöldbab házassága remek ötlet!
Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamell
- 15 dkg kenyérszalonna
- 50-60 dkg zöldbab
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
- 4 ek. mustár
- őrölt rozmaring
- bazsalikom
- bors, só
Elkészítés:
A pulykamellet felszeleteljük, picit megklopfoljuk, megsózzuk, borssal, rozmaringgal fűszerezzük, és mustárral alaposan bedörzsöljük, majd 10-15 perc pihentetés után szépen megsütjük. Közben a zöldbabot roppanós puhára főzzük, leszűrjük. A szalonnát apró csíkokra vágjuk, kipirítjuk a zsírját, a szalonnapörcöt kiszedjük és félretesszük. A szalonna visszamarad zsírján (szükség szerint adhatunk hozzá egy kis olívaolajat) áthevítjük a zöldbabot, aprított bazsalikommal és durvára vágott fokhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a fehérbort és a tejszínt, majd pillanatok alatt összeforraljuk. Gyorsan és frissen dolgozzunk, mert ha sokáig forraljuk, a tejszín kicsapódhat.
Tálaláskor a zöldbabra helyezzük a mustáros pulykaszeleteket és meg szórjuk a szalonnával.
Jó étvágyat kíván hozzá: Steffel Csaba
Rakott zöldbab zsályával és füstölt sajttal
Semmi extra, megkívántam a rakott zöldbabot, egyszerűen, hagyományosan. Persze nem én lennék, ha egy picit mégis más lenne az ízesítése…
Hozzászólás zárolva.