Reform banánkenyér
Az interneten se szeri, se száma a különböző banánkenyereknek. Mi most úgy döntöttünk, hogy kedvenc lisztkeverékünkből zabliszt és mandulaliszt keverékéből készítjük el, vegán módon tojás nélkül.
Hozzávalók egy 24 X 14-es kenyérsütő formához
3 közepes méretű nagyon érett banán/ két nagy
1 nagyon púpos bögre zabpehelyliszt (17 dkg)
1 nem teljesen tele bögre mandulaliszt (13 dkg)
4 evőkanál kakaópor
3 evőkanál kókuszcukor/más barna cukor
2-3 evőkanál juharszirup/más szirup
1 lentojás (1 evőkanál őrölt lenmag + 3 evőkanál víz)/ nem vegánok 1 tojással is készíthetik
2 evőkanál olvasztott kókuszzsír (7 dkg)
1 kávéskanál sütőpor + 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanálnyi vaníliakivonat
1 csipetnyi só
Opcionális hozzávalók: 1 marék durvára őrölt mandula vagy dió, kesudió, 1 maréknyi csokicsipsz vagy 5 dkg darabolt étcsoki
Elkészítés
1. A banánokat alaposan törjük össze és a következő sorrendben keverjük hozzá a hozzávalókat.
Nedves hozzávalók: Kókuszolaj, juharszirup, cukor, lentojás, vanília
2. Száraz hozzávalók: zabliszt, mandulaliszt, kakaópor, sütőpor, szódabikarbóna, só
3. Opcionális hozzávalók: dió / mandula, csokicsipsz / tört csoki
A hozzávalókat folyamatos keverés mellett dolgozzuk össze.
4. Papírral bélelt kenyérformában 50 perc alatt 175 fokos sütőben sütöttük.
5. Kihűtés után szeleteljük, olvasztott csokival díszíthetjük.
Hozzászólás zárolva.