Részeges szilva túróval töltve – igazi őszi desszert
Hull a szilva… Mi meg összeszedtük, hogy egy pikáns igazi őszi desszertet készítsünk belőle. Önálló édesség, de sültek mellé is felejthetetlen. Egy kis szesszel is meglocsoltuk, persze nem csak a jó hangulat miatt!
Hozzávalók
● 30 deka magvaváló szilva
● 16 deka tehéntúró
● 4 evőkanál porcukor
● fél csomag vaníliás cukor
● 8 deka mogyoró
(dió, mandula)
● 2 evőkanál likőr
● 1 teáskanálnyi fahéj
● 3-4 deka vaj
Elkészítése
A szilvákat egészben forró vízbe dobjuk, majd pár perc után lecsurgatjuk, és hagyjuk kihűlni. Óvatosan kiszedjük a magját, de úgy, hogy a szemek még egyben maradjanak. A túrót közben összekeverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral.
A magtalanított szilvák húsát kevés fahéjjal meghintjük, majd megtöltjük a cukros túróval úgy, hogy egy kicsit kipúposodjon, majd „összecsukjuk” a szilvaszemeket, és egy vajjal kikent tűzálló tálban egymás mellé fektetjük őket, és megszórjuk a durvára vagdalt vagy darált mogyoróval.
Forró sütőben átsütjük, de nem pirítjuk! A sütőből kivéve még forrón meglocsoljuk a kedvenc likőrünkkel (ha gyerek van a háznál, akkor saját készítésű gyümölcslé is lehet), és azonnal tálaljuk. Önálló desszert, de akár sült húsok mellé is kínálhatjuk.
● Szilva helyett ősszel almával is készíthetjük, nyáron pedig sárgabarackkal.
● Gyümölcs sütőben, meg valami apró finomság bele vagy mellé – ez mindig nyerő recept! A sütőbe tételhez mi most egy egyszerű hőálló tálat ajánlunk, amelyben csinosan elhelyezhetők a szilvaszemek, és még a rájuk szórt diódarabok is jól mutatnak. Az ára 1.690 forint.
Emellett az Életforma Shopban találhatsz még számos másféle hőálló edényt.
●További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.