Retroízek – Paprikás pogácsa, ahogy a nagyi csinálja
Régi idők pogácsája, talán a mai „puccosok” mellett, nem is mindenki ismeri. Nagyanyáink gyakran sütötték babgulyás vagy krumplileves mellé, de sokan ették tejföllel, vagy csak úgy magában. A bográcsgulyásokhoz és jó a borok mellé még most is kiváló!
Hozzávalók
● 1 kiló liszt
● fél margarin
● 1 nagy evőkanál zsír
● 2 mokkáskanál szódabikarbóna
● 2 lapos evőkanál pirospaprika
● 1 doboz tejföl
● 2 doboz kefír (amennyit felvesz)
● só
● tetejére tojás
Elkészítése
A hozzávalókat összegyúrjuk, egy fél órát pihentetjük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk. A tetejét késsel bevagdaljuk, majd egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és a felvert tojással megkenjük. Forró sütőbe toljuk, és közepes lángon megsütjük.
● A tésztát előző nap is összegyúrhatjuk, és hűtőben pihentetjük.
● Nem túl fantáziadús, de pogácsához pogácsaszaggatót ajánlunk, nem is egyet, hanem három különböző méretűt, ezek így együtt 490 forintba kerülnek.
Persze ahhoz, hogy legyen mit szaggatni, tészta is kell, annak elkészítéséhez pedig igazán nem árt egy gyúródeszka. Ez egy kisméretű tábla – 45×32 centi –, aminek van előnye, hátránya, mindenesetre kis helyen elfér, és dolgozni is lehet rajta. Az ára 1.990 forint.
Persze az Életforma Shopban ennél jóval nagyobb darabokat is találhatsz, meg kisebbeket is – természetesen nem tésztanyújtáshoz, hanem vágódeszkákat aprításhoz, szeleteléshez.
● További Életforma-receptek itt!
Érdekes vásárlói elemzések
és a receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.