Sajtos-sárgarépás tallér
Elindult a tanév, ami egyúttal azzal is jár, hogy sok szülőnek okoz fejtörést a gyermekük étkeztetése. Mit egyen az iskolában, oviban és mit csomagoljunk neki, amivel akár estig is kitart? Ez a recept megállja a helyét az összes kritériumnak és még finom is!
Ez a sajtos-sárgarépás tallér az uzsonnás dobozba pakolva is megállja a helyét. Ráadásul könnyen elkészíthető, és sokáig eláll. Chips helyett tökéletes választás a gyerekeknek.
50db sajtos-sárgarépás tallér hozzávalói
- 250 g teljes kiőrlésű liszt
- 50 g szárazon pirított napraforgómag
- 25g szárazon pirított lenmag
- 150 g reszelt sárgarépa
- 150 g reszelt füstölt sajt
- 2db L-es méretű tojás
- 125g margarin
- fél csomag sütőpor
- ízlés szerint őrölt bors, majoránna, chili
Elkészítés:
A teljes kiőrlésű lisztet a pirított magokkal, a fűszerekkel és a sütőporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a nagylyukú reszelőn lereszelt sárgarépát és sajtot. A lisztes-sajtos keverékbe beledolgozzuk a tojásokat és a margarint. A kész masszából 18 db gombócot formázunk, a gombócokat kézzel deszkán kinyújtjuk a gofrisütő mintázatának méretére. Amennyiben kellően forró a gofrisütő, beletesszük az ellapított, vágódeszkáról késsel óvatosan fellazított tésztamasszát és kb. 6- 7 perc alatt ropogósra sütjük. Ha kissé kihűlt a nagy tallér, könnyen széttörhető 5 db szív alakú formára.
Önmagában vagy joghurtos mártogatóssal is nagyon finom. A tallérokat gofrisütő hiányában serpenyőben is megsüthetjük.
További recepteket itt találsz a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségétől.
Ezt is készítsd el:
Hozzászólás zárolva.