GRILLEZÉSHEZ IS HASZNÁLHATOD
Sárgabarack chutney
Fűszeres indiai mártás, adhatjuk grill húsokhoz, vagdalthoz vagy szendvicsbe. Idén igen jó termés sikeredett, a befőzés melletti is érdemes elkészíteni ezt a finomságot. A frissessége, a keleti ízvilág pikánssága jól kiegészítik egymást. Jól illik csirkéhez, rizs ételekhez, hamburgerhez. Hangolhatjuk lágyra vagy csípősre, ki hogy szereti. Eltehetjük üvegbe, a hosszú téli estékre.
Hozzávalók:
- 1 kg sárgabarack
- 2-3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 szárzeller
- 2 fej fehér hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- ujjnyi (3-4 cm) darab gyömbér
- 5-6 evőkanál barnacukor
- 2 dl fehér borecet
- 3-4 evőkanál olíva olaj
- 2 db chili paprika
- 2 mokkáskanálnyi curry fűszerkeverék
- Só, bors és petrezselyem zöldje
Elkészítés:
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, és vágjuk negyedekre. A répákat, a hagymákat és a gyömbért hámozzuk meg, a chilit pedig magozzuk ki. Vágjuk a hagymát apróra, melegítsük egy nagyobb lábosba az olajat. Tegyük rá a hagymát, és kezdjük el dinsztelni. Reszeljük rá a fokhagymát, és adjuk hozzá a curry fűszerkeveréket, majd kevés vizet. Sózzuk, borsozzuk, közben a répákat vágjuk apró kockákra. Pirítsuk le azt is a hagymával, adjuk hozzá a cukrot, majd a barackot.
Sárgabarackos pite
Ellenállhatatlan, könnyű, krémes, a választott gyümölcsökhöz mérten édes vagy savanykás, egyszóval brutálisan jó nyári süti. Nem utolsó sorban gyönyörű is.
Hozzászólás zárolva.