Sós uborka télire
Úgy látszik, ez a hét a befőzés, a télre készülődés időszaka lett. Valahogy minden növény, gyümölcs, zöldség hamarabb érik.Akkor pedig nincs mit tenni, most kell feltölteni a kamránkat. Szerintem már meg sem lep senkit, hogy ez is a lőrinci nagymamám kis receptes füzetéből került elő!
Hozzávalók:
- uborka
- sós víz
- kapor
- meggyfalevél
- torma
- bors
Elkészítés:
A szép, ép, egészséges uborkákat megmossuk, beletesszük egy vajlingba, majd sós vízzel leforrázzuk. Úgy kell számolni, hogy 1 l vízhez 2 dkg sót adunk. Az egészet tegyük félre, és hagyjuk így kihűlni. Az alaposan kimosott befőttes üvegek aljára tegyünk kaprot, meggyfalevelet és egész borsot. Ügyesen az üvegekbe állítgatjuk a kihűlt uborkákat. Mindegyik tetejére jó sok hámozott tormát reszelünk. Közben a megmaradt sós vizet újra felforraljuk, és az így elkészített üvegekbe, az uborkákra öntjük, majd lekötjük. Mehet a spájzba. Sokan kedvelik, de januárnál tovább ne nézegessük a kamra polcán. (Nálunk addig bővel elfogy!) Irány a piac, és jó munkát!
Hozzászólás zárolva.