Facebook hozzászólás
979

Sült csirkecomb zöldséges raguval

A sült csirke jöhet hétköznapi vacsorának, felturbózva ünnepi ételnek, zöldség körettel diétás ebédnek, magyarul olyan univerzális recept, ami senkinek a repertoárjából nem hiányozhat.

Sült csirkecomb zöldséges raguval, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
3 sárgarépa
1 fehérrépa
2 cukkini
1 nagyobb padlizsán
1 vöröshagyma
1 lilahagyma
3-4 gerezd fokhagyma
250 g gomba
só, bors, bazsalikom
paradicsomszósz

Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk, ízlés szerint fűszerezzük (én gluténmentes ételízesítőt és borsot tettem rá). Egy üvegtálba helyezzük őket, befedjük alufóliával, ezt pár helyen villával megszurkáljuk (hogy a gőz távozhasson) és légkeverésen 200 fokon 1 órán keresztül sütjük. 1 óra elteltével az alufóliát levesszük és még további fél órát sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk. A hagymákat egy kevés olajon üvegesre pároljuk, majd jöhetnek a felkarikázott répák. Mikor a répa félpuha beletesszük a padlizsánt, ezután következhet a cukkini és a legvégén a gomba. Ha már minden zöldség a serpenyőben van fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és két-három evőkanál paradicsomszósszal. Kicsit összeforgatjuk, majd felöntjük vízzel és 5-10 percig tovább pároljuk.

Forrás: majomkenyer.hu

Cajun csirke ananászos rizzsel
A cajun (kreol) konyha az Egyesült Államok déli részének és a karibi szigetvilág konyhájának keveredése. A kreol konyhára a grillezett húsok és halak, az édeskés, tartalmas mártások, és a sokféle köret a jellemző. Kipróbálásra mindenképpen érdemes ez a recept.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!