Sült hal citrom mártással
A magyarok sajnos kevés halat esznek, hiába, nem vagyunk tengerparti nemzet sajnos. Ünnepek táján azért megugrik a halfogyasztás, ehhez mutatunk most egy nagyon kellemes receptet. Tengeri halból is nagyon finom, de ha ahhoz nem jutunk hozzá, fogasból is kiváló.
Hozzávalók:
70 dkg tengeri halfilé
1.5 evőkanál liszt
4 nagy csipet só
őrölt bors
3 evőkanál olívaolaj
14 dkg vaj
1 db citrom (héja, és leve)
1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A halat tenyérnyi darabokra vágjuk, szárazra töröljük. Mindegyik szeletet megmártjuk a lisztben, amelyet előzőleg ízesítettünk a sóval és a borssal. A felesleget lerázzuk a szeletekről. A felmelegített olívaolajon átsütjük a halak mindkét oldalát, hogy a liszt szép színt kapjon rajta. Ha ez megtörténik, már a hal is átsült. Vegyük ki a szeleteket egy tányérra, tartsuk melegen, a serpenyőbe pedig tegyük bele a vajat, olvasszuk fel, csavarjuk bele a citrom levét, és mehet bele a reszelt héja is. Keverjük át a mártást alaposan, ha szükségesnek érezzük, egy csipet lisztet beleszórva még sűríthetünk rajta, bár erre ritkán van szükség. Tegyük vissza a mártásba a halszeleteket, forrósítsuk át ismét, majd tálaljuk. Legjobban a petrezselymes burgonya illik hozzá.
Hozzászólás zárolva.