HAGYOMÁNYOS INDIAI FOGÁS
Tandori csirke a grillpartidra
Olyan ez az étel az ázsiai országban, mint nálunk a pörkölt, vagy Spanyolországban a paella. Természetesen érvényes a mondás itt is, ahány ház, annyi féle változat. A minap láttam egy játékfilmet, amiben az indiai szakács saját kis speciális cserépkemencéjében készítette ezt a finomságot. Akkor döntöttem el, megmutatom nektek az én tuti receptemet!
Hozzávalók négy éhes szájhoz:
- 2 csirke
- 2 pohár joghurt
- 4 tojás
- 50 g fokhagyma
- 10 g gyömbér
- 15 g törött bors
- 20 g só
- 1 dl olaj
- 5 g (indiai) kömény
- 5 g szegfűszeg
- 5 g szerecsendió virága
- 5 g fahéj
- 5 g kardomommag
- 1 g piros ételfesték
Elkészítés:
A csirkéket megnyúzzuk, combját, szárnyát az ízületeknél bevágdossuk, majd sóval és zúzott fokhagymával bedörzsöljük. Páclevet készítünk a joghurtból, az őrölt fűszerekből, a sóból, az olajból és a tojásokból. Belerakjuk a csirkéket 3-4 órára, de ha igazán jót akarsz, legalább egy éjszakára. Most jön a sütés: egyben, vagy darabokra vágva és nyársra húzva lassan, grillsütőben, faszén parazsa felett, saját páclevével gyakran öntözgetve készre sütjük. Ha csak sütőnk van , tegyünk alá grillrácsot! Köretként paradicsomot, újhagymát, citromot és uborkát adjunk hozzá, sőt a végén az egészet össze is forgathatjuk! Különleges fogás lehet a grill-partidon! Jó étvágyat!
Indiai fűszeres rizs (biryani)
A biryani lényege a basmati rizs, valamint a vele főzött fűszerek sokasága. Ez egy hús nélküli változat, de készíthető csirkével, hallal, rákkal, birkával is akár.
Hozzászólás zárolva.