Facebook hozzászólás
1 500

Tejfölös, kolbászos krumplileves

A krumplilevesnem számtalan változata van, nálunk ez a tejfölös, kissé savanykás, pikáns változat a legmenőbb. Egy szelet friss kenyérrel maga a mennyország, ráadásul se óriás szaktudás, se flancos hozzávalók nem szükségesek hozzá.

Tejfölös, kolbászos krumplileves, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
25 dkg füstölt kolbász karikára vágva
egy fej vöröshagyma
fél kg krumpli felkockázva
egy szál sárgarépa felaprítva
egy szál fehérrépa felaprítva
egy darab zellergumó hasonlóan kicsi darabokra vágva
egy szál zellerzöld
egy púpos evőkanál liszt
tejföl
kicsi pirospaprika

Elkészítés:
A kolbász karikákat egy gondolatnyi olajon átsütjük, majd mikor kiadta a zsírját, kivesszük, félretesszük. A visszamaradt zsíron óvatosan megdinszteljük a hagymát. Óvatosan, hogy ne égessük oda, csak üveges legyen. Dobjuk a lábasba a felaprított zöldségeket, kíméletesen pirítsuk le őket. Csak semmi odakozmálás, barnítás! Ennek a lépésnek az a célja, hogy a sárgarépából is kioldódjon a karotin, szép színt adva a levesnek a későbbiekben. Ha van otthon zellerzöldünk, ekkor adjuk a leveshez azt is. Öntsük fel forró vízzel a levesünket, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd főzzük a zöldségeket puhára. Időközben készítsünk a tejfölből, pirospaprikából és a lisztből habarást, adjunk hozzá egy-két merőkanál forró levest, keverjük simára, csomómentesre az egészet. Végül adjuk a habarást a leveshez, forraljunk rajta egyet. Ha szükséges, sózzuk még, a krumpli elég sok sót képes felvenni. Pici bors, és kész is a leves. Tálaláskor tegyük csak a tányérokba a kolbász karikákat.

Krumplileves csirkével, kukoricával és füstölt kolbásszal
A kukorica, mint levesalapanyag csak nemrég kezdett el hódítani nálunk, lágy, édeskés íze önmagában is kellemes. Hát még ezzel a sok mindennel együtt, ami ebben a nagyon is komplett kompozícióban megtalálható! Igazi télváró leves!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!