Facebook hozzászólás
743

Tepsis krumpli sajttal, szalonnával

Ez az az étel, ami átmelegít az esős őszi délutánokon: egyszerűen elkészíthető, hamar megvan, és fenomenális az íze. Ne sajnáljunk a gyomrunktól egy kis kényeztetést!

A kép illusztráció – Fotó: flickr

Hozzávalók
● 4 szép burgonya
● 20 deka sajt
● 1 pohár tejföl
● 2 gerezd fokhagyma
● 10 deka húsos szalonna
● őrölt kömény
● só, bors
● olívaolaj

Elkészítése
A burgonyát megmossuk, majd héjában sós vízben félig megfőzzük. Kicsit lehűtjük, lehúzzuk a héját, hosszában félbevágjuk, majd lapjával lefelé egy tepsibe tesszük, és jól meglocsoljuk olívaolajjal. A tepsit 200 fokos sütőbe tesszük, és a krumplit néhány percig pirítjuk, amíg a külseje nem kezd egy kis színt kapni. Ezután megfordítjuk a krumplidarabokat. Közben a sajtot lereszeljük, a felét belekeverjük a tejfölbe, hozzáadjuk az összeréselt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés őrölt köménnyel, és ezzel a keverékkel megkenjük a krumplik tetejét, és rászórjuk a kockára vágott szalonnát, végül a maradék sajtot. Visszatesszük a sütőbe, és addig pirítjuk, amíg szép pirosra nem sül.

Életforma-tippek

Aki szereti, nyugodtan rajta hagyhatja a krumplin a héját.

Vitathatatlan, hogy ez a tepsis krumpli forrón a legfinomabb, így a tálalásához ajánlunk egy fém tálalócsipeszt -ami persze akkor is jól jön, ha már nem olyan forró –, mert könnyű vele egyben tányérra tenni a burgonyát a rásült sajttal-szalonnával. Az ára 590 forint.

És ha már mint őszi receptet ajánlottuk, akkor most szép, őszi színekben pompázó kistányérokat is ajánlunk hozzá, egy darab 250 forintba kerül.

Az Életforma Shopban pedig még sokféle tányér közül kiválaszthatod a kedvedre valót, és a színes kistányérhoz illő nagy- és mélytányért is találsz.

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!