Facebook hozzászólás
309

Üvegbe zárt erdők kincsei

Lassan eljön a szép őszi erdei séták ideje. Ezer színben pompáznak a fák, a bokrok, ontják kincseiket. Érdemes kis kosárkával elindulni, hogy utunkon leszedhessük a legszebb bogyókat, hogy aztán otthon pár perc alatt üvegekbe zárhassuk az őszi erdő ízeit! Ne feledjétek, ne az országutak mentén gyűjtögessetek, hanem kicsit beljebb, hogy véletlenül se szedjünk szennyezett gyümölcsöket! Szép kirándulást!     

Szeder, Kép: pixabay
Egyik kedvencem, a szeder! Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • 1,25 kg szeder
  • 1,25 kg málna
  • 1,25 kg áfonya
  • 3 cs dzsemfix
  • 1 kg cukor

Elkészítés:

Készíts elő kb. 12 tiszta üveget. Gondosan szedd le a kis levélkéket, szárakat a gyümölcsökről, majd tedd szitába vagy mosóhálóba. Nem erős vízsugárral, de alaposon mosd meg. Hagyd jól lecsöpögni, papírtörölközővel óvatosan le is itatgathatod. Végy egy megfelelő méretű lábast, tedd bele az áfonyát, és botmixerrel kicsit „túrd” meg. Jöhet hozzá a málna, a szeder, a cukor és a dzsemfix. Gyújts alá, keverd meg néhányszor. Hagyd három percig forrni. Azonnal teheted az üvegekbe. Zárd le őket, és most jön a trükk: mindegyiket állítsd fejjel lefelé. Hagyd így úgy öt percre. Isteni lesz a hideg őszi-téli reggelihez a pirítóson! Jó étvágyat!

Itt egy jó kis ribizlileves is!
Savanykás, kellemes, igazi nyári ízvilág! Ezt jelenti nekem a ribizlileves. Kicsi koromban nem szerettem, mert a galuska hasonlított a madártejéhez, amit a mandulaműtét után látni se tudtam! Szegény anyukám pedig mennyit dolgozott érte! Változtak az idők, a galuskák, na meg én is…. Nem fogtok csalódni! Itt a recept!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!