Zeller chips – egy egészséges ropogtatni való!
Végre egy egészséges csemege, amit bűn nélkül rágcsálhatunk az esti filmnézés közben. A zeller gumóját most nem a levesbe tettük, hanem fűszeres olajban sütöttük ropogósra, majd majonézes fokhagymaszószba mártogattuk. Felülmúlhatatlan!
Hozzávalók:
- 80 deka zeller,
- 1 kávéskanál só,
- 4 evőkanál olívaolaj,
- 1 gerezd áttört fokhagyma,
- 1 kiskanál pirospaprika
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Hámozd meg a zellert és vágd 6 cm hosszú, vékony hasábokra. Egy tálban keverd össze az olajat és a sót az áttört fokhagymával és pirospaprikával. Keverd bele a hasábokat úgy, hogy mindenhol egyenletesen beborítsa a fűszeres olaj. Terítsd el egy lapos tepsin és kb. 45 perc alatt süssük szép pirosra. Egyszer nem árt átforgatni, mert a tepsi szélén lévő hasábok gyorsabban sülnek. Frissen, forrón tálald. Házi készítésű fokhagymás majonézbe mártogatva mennyei csemege.(forrás: andio.hu)
Kóstoltad már a répából és az édesburgonyából készült chipset? Megtalálod az életforma receptjei között!
Hozzászólás zárolva.